Din cuprinsul articolului
În România, virozele respiratorii aglomerează unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din toată țara, în special pe cele pentru copii.
Cu peste 100.000 de infecții respiratorii acute confirmate în doar o săptămână și medicamente lipsă în farmacii, părinții depun eforturi să-și trateze copiii. În acest context, ministrul sănătății recomandă vaccinare antigripală.
Acest sezon rece este mai complicat decât cele de până acum. Virusul sincițial circulă în această perioadă în paralel cu cel gripal și cu SARS-CoV-2. Pentru ultimele două există vaccinuri, iar sfatul specialiștilor este ca acestea să le fie administrate mai ales persoanelor din categoriile vulnerabile.
Numărul mare de oameni care prezintă simptome respiratorii, dar și al micilor pacienți care ajung la cabinetele medicale cu febră și probleme respiratorii l-au determinat pe ministrul sănătății să le amintească părinților că au la dispoziție, pe site-ul ms.ro și la Direcțiile de sănătate publică, lista cu centrele de evaluare pediatrică unde se pot prezenta cu copiii în caz de infecții respiratorii, asta pentru a evita supraaglomerarea camerelor de gardă și a spitalelor.
„Virusul sincițial respirator (VSR), care produce o epidemie în momentul de față prezentă și în România și în alte țări în Europa sau chiar în Statele Unite, afectează copii, este o boală virală care poate să producă anumite complicații, bronșiolită de obicei, și evoluția unora dintre copii e mai dificilă.
Copiii cu forme ușoare sau medii nu trebuie să meargă la spital, e bine să evite să stea ore întregi, de exemplu, la unitățile de primiri urgențe, care sunt supra-aglomerate, și lucrul ăsta trebuie luat în considerare. A
m făcut și un ghid de bună practică privind modul în care un părinte trebuie să ia o decizie informată în ceea ce privește propriul copil, dacă are o viroză respiratorie”, a declarat Alexandru rafila, potrivit RADOR.
AICI găsiți lista centrelor este publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății și a direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.
LISTA-NAȚIONALĂ-A-CENTRELOR-DE-EVALUARE-PEDIATRICA-VIROZE
În ceea ce privește infecțiile cu virusul SARS-CoV-2, ministrul Alexandru Rafila a mai precizat că nu se mai așteaptă la un nou val de infectări cu Covid care să ducă la un număr mare de cazuri grave în România.
Cel mai recent bilanț publicat chiar ieri de Ministerul Sănătății indică o foarte ușoară creștere a numărului de cazuri în cursul săptămânii trecute față de intervalul anterior. Au fost diagnosticate puțin peste 3.400 de persoane în șapte zile, dintre care aproape 950 au fost pacienți reinfectați.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…