Sari la conținut

România în doliu. Vestea tristă a momentului despre Adrian Năstase. „Știa că nu mai are mult de trăit!”. Boala gravă cu care se confrunta

Din cuprinsul articolului

Adrian Năstase a oferit o veste tristă României. O persoană dragă lui a încetat din viață, acesta anunțând vestea tristă, astăzi, 1 septembrie 2022. „M-a sunat în urmă cu o săptămână să-mi spună că tratamentul nu mai ajută și că stie că nu mai are mult de trăit”, sunt câteva dintre cuvintele lui Adrian Năstase.

Persoana care s-a stins din viață este Corina Coman, fost consilier principal pentru pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeană și prietenă apropiată a lui Adrian Năstase.

După cum spune Adrian Năstase, doamna Coman a pierdut lupta cu o „boală nemiloasă”.

„M-a sunat în urmă cu o săptămână să-mi spună că tratamentul nu mai ajută și că stie că nu mai are mult de trăit. Iar zilele trecute m-au sunat Philippe și Jeanne să-mi spună că a plecat… Dumnezeu să o odihnească și să-i aline suferințele”, a anunțat, joi, Adrian Năstase.

Corina Coman alături de Adrian Năstase. Sursă foto: Blog Adrian Năstase

Cine a fost Corina Coman?

Corina Coman a fost consilierul principal pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeană al lui Adrian Năstase. Aceasta avea dublă cetățenie (română și franceză). Ea a lucrat multă vreme la Bruxelles. Activitatea ei la București a fost finanțată de către Guvernul de la Paris. Ea a avut un rol esențial în coordonarea Comitetului Inter-ministerial pentru Negocieri.

„A plecat definitiv, în urma unei boli nemiloase, Corina Coman. A fost consilierul meu principal pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Avea cetătenie română şi franceză, dar lucrase multă vreme la Bruxelles. Activitatea sa la Bucureşti a fost finanţată de guvernul francez. A avut un rol esenţial în coordonarea Comitetului inter-ministerial pentru negocieri. O persoană extrem de cultivată, meticuloasă si eficientă. A fost unul dintre acei anonimi care au făcut posibilă finalizarea negocierilor cu UE in 2004.

A fost o prietenă loială si dragă, cu care am ţinut apoi legătura de-a lungul anilor. O încurajam să scrie o carte despre experienţa ei în România. Nu a mai avut energia necesară. Ultima dată ne-am intâlnit în aprilie, la Paris, cu ocazia unei vizite de participare a mea la o conferinţă organizată de revista „Politique internationale”. A organizat atunci un dejun pentru mine la Bernadette Servan- Schreiber, sora cunoscutului om politic – cel care a scris volumul „Le defi americain”. Au participat atunci mai mulţi profesori de la SciencesPo.

La sugestia ei, am mers să vizitez expoziţia organizată în Palatul, restaurat, al Marinei, din Place de la Concorde. Expoziţia cuprinde o parte din colecţia uluitoare (6000 de piese) a şeicului Hamad Ben Abdullah Al-Thani, în vârstă de 39 de ani, vărul emirului Qatarului.

Am mai fost împreună la Muzeul impresioniştilor (Musee d’Orsay), pe care nu-l mai văzusem de mult şi la Musee de l’Orangerie pentru a admira noile săli cu nuferii lui Monet. Mergea greu, ajutându-se cu un baston. Împreună cu Philippe Vergne, soţul ei, un cunoscut istoric şi cu Jeanne, am fost într-o brocantă şi apoi am luat masa, împreună, într-un bistrou.

M-a sunat în urmă cu o săptămână să-mi spună că tratamentul nu mai ajută şi că ştie că nu mai are mult de trăit.

Iar zilele trecute m-au sunat Philippe şi Jeanne să-mi spună că a plecat…

Dumnezeu să o odihnească şi să-i aline suferintele!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel