Din cuprinsul articolului
Antibioticele sunt medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra organismului. Acesta afectează sistemul imunitar și sistemul digestiv, printre altele. Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă administrezi antibiotice în exces!
Deși antibioticele sunt privite precum o soluție rapidă în cazul unor probleme medicale, specialiștii susțin exact contrariul. Antibioticele sunt medicamente care nu trebuie să fie administrate des, ci numai în condiții bine stabilite și numai în cazul anumit afecțiuni.
În caz contrar, ne putem confrunta cu rezistența la antibiotice. Administrate în mod recurent, inhibă rezistenţa corpului la infecţii şi scad în timp eficienţa altor tratamente.
Trebuie să reținem faptul că antibioticele luptă împotriva bacteriilor. Deși sunt administrate cu scopul distrugerii bacteriilro dăunătoare, aceste medicamente pot afecta și bacteriile benefice din organism.
Probleme cu care te poți confrunta atunci când faci abuz de antibiotice
18 noiembrie este Ziua Europeană a informării despre antibiotice iar până la 24 noiembrie este marcată Săptămâna mondială a conștientizării antimicrobiene, comunică RRA.
Conferința digitală – intitulată ,,În vremuri de COVID-19. Uniți în prevenirea rezistenței bacteriene” organizată la Iași cu acest prilej – este coordonată de șeful Direcției Sănătate Publică, medicul Vasile Cepoi.
El atrage atenția că multirezistența bacteriană este o problemă majoră de sănătate publică, în condițiile în care România este fruntașă în Europa, la consumul de antibiotice.
„Multidrog-rezistenţa este o problemă de sănătate publică la nivel internațional şi din păcate, în clasamentele făcute la nivel european, noi ne aflăm pe primele locuri privind incidența multidrog-rezistenţei.
Circulă în țară tulpini care sunt rezistente la absolut toate antibioticele cunoscute.
Acesta este un motiv suplimentar ca în România să existe astfel de acțiuni prin care să conștientizăm, atât practicienii, cât şi pacienţii, că antibioterapia poate să fie un rău mai mare decât lipsa antibioterapiei, dacă nu respectăm regulile”, a explicat medicul Vasile Cepoi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…