Sari la conținut

Cum este pregătită România de coronavirus, urgența mondială de sănătate. La ”Matei Balș” se poate depista virusul ucigaș

povestea

Coronavirusul a trecut de la stare de alertă moderată la urgență mondială de sănătate, anunțată chiar de Organizația Mondială de Sănătate.

România are trusele necesare depistării virusului, deși până la ora actuală, au existat câteva suspiciuni, însă nici un caz concret de infecție cu coronavirus.

Află CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE CORONAVIRUS. SIMPTOME ȘI PREVENȚIE

Decizia declarării situației de urgență a fost anunțată pe 30 ianuarie 2020 seara, după mai multe ore de discuții la Geneva.

Companiile aeriene au continuat să suspende zborurile către China, din cauza riscului de răspândire al noului coronavirus care a făcut, până în prezent, cel puțin 170 de decese.

Un astfel de anunț a fost făcut de Air France, Air India, Egipt Air, SAS și Ethiopian Airlines, după British Airways, Lufthansa, Swiss și Australian Airlines – şi-au suspendat acestea zborurile, încă de ieri. Turkish Airlines a anunțat că va reduce frecvența zborurilor programate spre Beijing Shanghai și Xi’an – în perioada 5 – 29 februarie, iar Ucraina le va suspenda din 4 februarie.

Decizii asemănătoare au luat în Statele Unite, companiile American Airlines și United Airlines.

La noi în țară, autoritățile dau asigurări că s-au luat toate măsurile de protecție. Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” e dotat cu toate chiturile necesare diagnosticării rapide a infecției cu coronavirus.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este dotat cu toate chiturile necesare diagnosticării rapide a infecției cu coronavirus – au anunțat astăzi reprezentanții Ministerului Sănătății, la finalul întâlnirii comitetului interministerial care monitorizează evoluția infecțiilor cu noul coronavirus.

Ministerul de resort precizează că se păstrează măsurile stabilite în aeroporturi, cât și pentru unitățile medicale sanitare desemnate pentru preluarea și tratarea eventualelor cazuri.

De asemenea, specialiștii afirmă că mortalitatea asociată infecțiilor cu coronavirus este sub 2%, deşi numărul cazurilor de infecție, la nivel mondial, este în creștere.

Ministrul sănătății, Victor Costache, a precizat că vor achiziționa ventilatoare mecanice pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii grave. Aceste aparate vor ajunge în fiecare spital județean din țară și în centrele desemnate să trateze eventualele cazuri de infecții cu coronavirus, potrivit Radio România Actualități.

În încercarea de a descoperi vaccinuri care să combată infecțiile apărute în ultimii ani, Institutul de Cercetare „OncoGen” din Timișoara a început să studieze un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, considerând că vechile metode de obținere a vaccinurilor și-au atins limitele. Își doresc să fabrice un vaccin împotriva noului coronavirus. Cercetătorii spun că actuala abordare este un compromis între o strategie industrială de vaccinare global,ă la scară largă și o strategie individuală.

Cel puțin trei luni vor fi necesare pentru a testa dacă un vaccin împotriva noului tip de coronavirus este eficient – a declarat azi renumitul epidemiolog chinez, Li Lan-Juan – relatează DPA şi Xinhua. Într-un interviu acordat agenției de presă Xinhua, Li Lan-Juan a declarat că au fost izolate două tulpini de virus, necesare pentru dezvoltarea vaccinului. Epidemia de coronavirus care izbucnit în orașul central Wuhan, în luna decembrie, s-a soldat cu 170 de morți din cele peste 7.000 de cazuri de contaminare înregistrate în China.

Sursă foto: https://independenteagle.com/

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel