Din cuprinsul articolului
Ro Vaccinare: „Omicron nu este mult mai puțin sever”. Prin ce se deosebește de variantele precedente.
Ro Vaccinare, pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, a transmis joi „câteva considerații” despre evoluția valului 5.
Potrivit unui studiu prezentat de medicul român stabilit în SUA Cristian Apetrei, „omicron nu este mai puțin sever, ci oamenii sunt mai rezistenți”.
„Omicron nu este mult mai puțin sever, ci oamenii sunt mai rezistenți (foarte mulți cu imunitate prin vaccinare și / sau boală în țările în care au fost făcute primele studii).
<Un articol proaspăt despre Omicron. Patogenicitate ceva mai redusă. Câteva considerații legate de evoluția Omicron.
Ideile principale:
În fine, una dintre cele mai importante concluzii ale acestui articol este următoarea: “virusurile nu evoluează inevitabil spre o atenuare a virulenței; evoluția pur și simplu le selecționează pe acelea care excelează în a se multiplica.” Îmi pare rău, am tot încercat să spun că nu este inevitabil ca evoluția pandemiei să se facă spre atenuarea patogenicității, dar am avut concurenți mult mai bine pregatiti.
Per ansamblu, studiul sugerează că încă n-am ieșit din pădure. După cum am spus ieri, mă tem că Omicron se va stinge rapid pentru că arde populațiile mult prea repede. Cum Delta încă mai persistă în populație, probabil ca endemicizarea se va produce cu Delta.
Dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.
PS: Nu Omicron e mult mai puțin sever, ci oamenii sunt mai rezistenți (foarte mulți cu imunitate prin vaccinare și / sau boală în țările în care au fost făcute primele studii)”, se arată în postarea Ro Vaccinare.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…