Categories: Stil de viaţă

Ritualul matinal peste care Irina Loghin nu sare, indiferent de stare

Deși are 85 de ani, Irina Loghin, interpretă de muzică populară românească, supranumită „regina muzicii populare”, deține secretul tinereții veșnice.

Pentru că este artistă, Irina Loghin a avut mereu grijă de trupul său. A renunțat la carne în urmă cu 40 de ani, însă mai are un ritual peste care nu sare, indiferent de stare.

„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos”, a subliniat Irina Loghin.

Imediat ce se trezește, Irina Loghin își prepară un ceai de cătină pe care îl consumă pe stomacul gol, abia apoi se apucă de celelalte activități pe care le are trecute în agendă pentru ziua respectivă.

Ce nu mănâncă niciodată Irina Loghin

Cel mai important lucru pentru sănătatea ei, pare-se, este decizia luată cu mai bine de 40 de ani în urmă: a renunțat să mai consume carne.

Această decizie a fost inspirată de o întâmplare nefericită, când o toxinfecție alimentară a pus-o pe aceasta într-o situație critică, fiind nevoită să fie internată direct de pe scenă.

Această experiență a fost un moment de cotitură în viața ei, care a determinat-o să adopte un stil de viață mai sănătos și mai conștient.

„Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor.

M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.

De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…”, își amintește artista.

Toamna, Irina Loghin are grijă să consume și un preparat special

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Irina Loghin bea must cu hrean pe care îl prepară singură, acasă.

„Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor: peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, a spus Irina Loghin, potrivit click.ro. 

Recent Posts

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

20 de minute ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

39 de minute ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

60 de minute ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

o oră ago

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Așa scapi rapid de SIMPTOME

Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…

2 ore ago

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori

7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…

2 ore ago

Citeste si: