Categories: Stil de viaţă

Ritualul matinal peste care Irina Loghin nu sare, indiferent de stare

Deși are 85 de ani, Irina Loghin, interpretă de muzică populară românească, supranumită „regina muzicii populare”, deține secretul tinereții veșnice.

Pentru că este artistă, Irina Loghin a avut mereu grijă de trupul său. A renunțat la carne în urmă cu 40 de ani, însă mai are un ritual peste care nu sare, indiferent de stare.

„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos”, a subliniat Irina Loghin.

Imediat ce se trezește, Irina Loghin își prepară un ceai de cătină pe care îl consumă pe stomacul gol, abia apoi se apucă de celelalte activități pe care le are trecute în agendă pentru ziua respectivă.

Ce nu mănâncă niciodată Irina Loghin

Cel mai important lucru pentru sănătatea ei, pare-se, este decizia luată cu mai bine de 40 de ani în urmă: a renunțat să mai consume carne.

Această decizie a fost inspirată de o întâmplare nefericită, când o toxinfecție alimentară a pus-o pe aceasta într-o situație critică, fiind nevoită să fie internată direct de pe scenă.

Această experiență a fost un moment de cotitură în viața ei, care a determinat-o să adopte un stil de viață mai sănătos și mai conștient.

„Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor.

M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.

De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…”, își amintește artista.

Toamna, Irina Loghin are grijă să consume și un preparat special

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Irina Loghin bea must cu hrean pe care îl prepară singură, acasă.

„Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor: peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, a spus Irina Loghin, potrivit click.ro. 

Recent Posts

Psiholog: „10 lucruri pe care un om inteligent NU le face”

10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…

16 minute ago

Testul IQ care îți arată dacă ești mai inteligent decât un copil de 12 ani. Câte triunghiuri sunt în imagine?

Te-ai întrebat vreodată cât de bine te descurci la testele de inteligență comparativ cu un…

45 de minute ago

10 ani de la apariţia metodelor inovative alternative, fără fum, la fumatul clasic

Experţii companiei Phillip Morris International au prezentat în cadrul celui de-al 15 lea eveniment public…

o oră ago

Avertisment îngrijorător: patru țări din Europa urmează să fie invadate de Rusia

Deși atenția Rusiei este acum concentrată asupra războiului din Ucraina, planurile lui Putin nu pot…

o oră ago

Nu mai ține în casă aceste obiecte care atrag ghinionul și necazurile

Obiecte care aduc ghinion în casă: evită-le pentru un spațiu armonios și plin de energie…

2 ore ago

Meteo: România va fi lovită de ninsori și frig cum nu au mai fost de zeci de ani

Meteo. România și restul Europei trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii…

2 ore ago

Citeste si: