Sari la conținut

Ritualul matinal peste care Irina Loghin nu sare, indiferent de stare

Irina Loghin
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ritual matinal

Deși are 85 de ani, Irina Loghin, interpretă de muzică populară românească, supranumită „regina muzicii populare”, deține secretul tinereții veșnice.

Pentru că este artistă, Irina Loghin a avut mereu grijă de trupul său. A renunțat la carne în urmă cu 40 de ani, însă mai are un ritual peste care nu sare, indiferent de stare.

„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos”, a subliniat Irina Loghin.

Imediat ce se trezește, Irina Loghin își prepară un ceai de cătină pe care îl consumă pe stomacul gol, abia apoi se apucă de celelalte activități pe care le are trecute în agendă pentru ziua respectivă.

Ce nu mănâncă niciodată Irina Loghin

Cel mai important lucru pentru sănătatea ei, pare-se, este decizia luată cu mai bine de 40 de ani în urmă: a renunțat să mai consume carne.

Această decizie a fost inspirată de o întâmplare nefericită, când o toxinfecție alimentară a pus-o pe aceasta într-o situație critică, fiind nevoită să fie internată direct de pe scenă.

Această experiență a fost un moment de cotitură în viața ei, care a determinat-o să adopte un stil de viață mai sănătos și mai conștient.

„Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor.

M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.

De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…”, își amintește artista.

Toamna, Irina Loghin are grijă să consume și un preparat special

Irina Loghin
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Irina Loghin bea must cu hrean pe care îl prepară singură, acasă.

„Mustul cu hrean, pe care îl consum eu toamna, este preparat după o rețetă a mea, are un gust extraordinar şi se face în felul următor: peste mustul obţinut din struguri, căpşunică se numeşte soiul, am pus hrean dat prin blender. Se pune circa 250 de grame de hrean, la o damigeană de 25 de litri”, a spus Irina Loghin, potrivit click.ro. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel