Riscul de a dezvolta cancer este redus dacă mănânci mai puțină carne?

Specialiștii susțin că dieta zilnică poate fi un factor important în dezvoltarea sau prezenirea cancerului. Cu siguranță, stilul de viață sănătos este asociat cu un risc scăzut de a face această afecțiune.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, au lansat cu puțin timp în urmă un studiu amplu care a analizat efectul consumului de carne asupra organismului și legătura acesteia cu dezvoltarea cancerului.

Studiul a dezvăluit că vegetarienii, pescetarienii și persoanele care consumă puțină carne au un risc mult mai redus de a face cancer.

Autorii studiului au analizat statistici privitoare la anumite tipuri de cancer și asocierea acestora cu consumul de carne. Astfel, au fost studiate 3 tipuri de cancer comune: cancerul de sân postmenopauză, cancerul de prostată și cancerul colorectal.

Consumul redus de carne, asociat cu un risc mai mic de a dezvolta cancer

Cody Watling, liderul studiului și student la Epidemiologia Cancerului, Universitatea Oxford, Departamentul Nuffield de Sănătate Publică, a susținut că anumite tipuri de dietă scad riscul de a dezvolta cancer.

„Descoperirile noastre subliniază faptul că dietele vegetariane, pescetariane sau cele în care nu se consumă foarte multă carne sunt asociate cu un risc redus de a fi diagnosticat cu cancer. Descoperirile sugerează că aceste date depind și de tipul de cancer la care ne referim”, dezvăluie Cody Watling, potrivit Medical News Today.

La studiu au participat 472,377 de voluntari, timp de aproximativ 11.4 ani. Participanții, cu o vârstă cuprinsă între 4- și 70 de ani, au raportat consumul de carne sau lipsa acesteia.

La sfârșitul studiului, 54, 961 de persoane au dezvoltat cancer.

Cercetătorii au descoperit că vegetarienii și veganii au prezentat un risc cu 14% mai redus de a dezvolta cancer decât restul grupurilor (consumatorii de carne, consumatorii de pește și cei care consumă puțină carne).

Consumatorii de pește au prezentat un risc cu 10% mai scăzut de a dezvolta cancer, iar grupa care consuma puțină carne a scăzut acest risc cu 2%.

Totuși, cercetătorii susțin că cest studiu nu demonstrează în mod direct asocierea între dieta adoptată și riscul de cancer. De fapt, ei susțin că pericolul de a dezvolta afecțiunea este influențat de mulți alți factori, atât genetici cât și externi.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

3 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

3 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

4 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

4 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

5 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

5 ore ago

Citeste si: