Risc de CANCER: băuturi comune care „distrug celulele”. Sunt extrem de dăunătoare, dar foarte populare!

Risc de CANCER: băuturi comune care „distrug celulele”. Sunt extrem de dăunătoare, dar foarte populare! Avertizare împotriva cancerului, deoarece îndulcitorul găsit în Diet Coke și Red Bull „distruge celulele”.

Băuturile precum Diet Coke și Red Bull care conțin îndulcitori artificiali ar putea crește riscul de a dezvolta cancer, au avertizat oamenii de știință. Băuturile carbogazoase sunt făcute cu sucraloză, pe care s-ar putea să o recunoașteți drept un îndulcitor popular, denumit Splenda, care descompune ADN-ul atunci când este digerat.

Acest lucru se întâmplă atunci când sucraloza ajunge în intestin și eliberează o substanță chimică numită sucraloză-6-acetat, despre care oamenii de știință spun că „a spart în mod eficient ADN-ul în celulele care au fost expuse la substanța chimică”.

Risc de CANCER: băuturi comune care „distrug celulele”

Conform The Mirror, o serie de experimente în eprubetă folosind sânge uman i-au determinat pe cercetători să facă această descoperire. Ei au expus, de asemenea, țesuturile intestinale umane la sucraloză și sucraloză-6-acetat într-un număr de teste diferite și au descoperit că ambele substanțe chimice au cauzat un „intestin permeabil” – ceea ce înseamnă că produsele de deșeuri aruncate de obicei prin sistemele noastre se scurg în sânge.

Practic, ele fac peretele intestinal mai permeabil. Substanțele chimice dăunează „joncțiunilor strânse” sau interfețelor, unde celulele din peretele intestinal se conectează între ele.

„Un intestin permeabil este problematic, deoarece înseamnă că lucrurile care ar fi în mod normal eliminate din organism prin fecale se scurg din intestin și sunt absorbite în sânge”, a explicat profesorul Susan Schiffman, de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord.

De asemenea, studiul a constatat că sucraloza-6-acetatul a avut efecte inflamatorii și cancerigene.

„Am descoperit că celulele intestinale expuse la sucraloză-6-acetat au avut o activitate crescută în genele legate de stresul oxidativ, inflamație și carcinogenitate”, a dăugat prof. Schiffman.

Un cancerigen este o substanță sau un organism care este capabil să provoace cancer.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră că îndulcitorii artificiali sunt siguri, în timp ce guvernele Marii Britanii și NHS stabilesc niveluri sigure de consum online, potrivit NHS.

Recent Posts

Planta banilor îți asigură succesul financiar dacă o ții în acest loc din casă

Planta banilor și simbolistica ei. În tradiția feng shui, anumite plante sunt considerate a amplifica…

5 ore ago

Cele mai bune alimente la menopauză. Compensează pierderile de estrogen și reglează hormonii natural

Alimente cu estrogen natural. Estrogenul este un hormon esențial în organismul feminin, având roluri cruciale,…

6 ore ago

Vitamina care scade tensiunea mare și ajută la prevenirea unui AVC

Vitamina care scade tensiunea mare. Un studiu clinic recent, realizat pe peste 20.000 de adulți…

6 ore ago

Cele mai puternice ritualuri pentru noroc și abundență în casă. Lidia Fecioru: ”Seara sunt cele mai eficiente”

Ritualuri pentru noroc și bunăstare în casă: sfaturile bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. În cadrul emisiunii Adevăruri…

7 ore ago

Acest aliment e otravă pe pâine și trebuie să dispară din alimentația oricăruia dintre noi. Avertizarea unui medic oncolog

Alimentul cancerigen pe care ar trebui să-l evităm cu toții. Deși cauza precisă a cancerului…

7 ore ago

Rugăciune făcătoare de minuni. Preot: Rostește aceste 4 cuvinte 2 săptămâni la rând și vei vedea minunea

Rugăciunea făcătoare de minuni a părintelui Iosif Trifa. Părintele Iosif Trifa este cunoscut mai ales…

8 ore ago

Citeste si: