Risc cardiovascular crescut la persoanele cu această boală. Simptomele se văd la nivelul pielii

Boli de inima. Sunt afecțiuni care afectează inima și sistemul circulator, inclusiv boala coronariană, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral. Există mulți factori care pot crește riscul apariției lor, precum predispoziția ereditară, alimentația, fumatul, nivelul de activitate fizică etc.

 

S-a demonstrat că psoriazisul are o legătură cu bolile de inimă. Psoriazisul este o boală cronică, netransmisibilă, care provoacă proliferarea excesivă a celulelor pielii în stratul superior al epidermei.

sursa foto: .epiphanydermatology.com

Datorită acestei afecțiuni, celulele pielii, așa-numitele keratinocite, creează „petice” greu de atins, plăcile psoriazice, care se scurg din corpul nostru sub formă de fulgi sau solzi și provoacă mâncărimi. Zonele cel mai frecvent afectate sunt coatele, genunchii, craniul, partea inferioară a spatelui, palmele și tălpile.

Simptomul poate provoca, de asemenea, mâncărime și durere. Psoriazisul afectează aproximativ 125 de milioane de oameni din întreaga lume.

Pe lângă leziunile vizibile ale pielii, afecțiunea poate afecta și părți mai puțin vizibile ale corpului.

Dr. Joel Gelfand, profesor de dermatologie și epidemiologie la Perelman School of Medicine a Universității din Pennsylvania, a dezvăluit legătura sa cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare.

„Cu cât psoriazisul este mai extins pe piele, cu atât riscul pacientului de infarct, accident vascular cerebral și deces este mai mare. „Subdiagnosticați și subtratați, factorii tradiționali de risc cardiovascular la pacienții cu psoriazis sunt, de asemenea, critici în mediarea acestei relații”, a spus el.

Inflamația contribuie la dezvoltarea plăcii în vasele de sânge și poate duce la ateroscleroză, un factor cheie de risc pentru bolile cardiovasculare.

Unele dovezi sugerează că riscul cardiovascular crescut la persoanele cu psoriazis se poate datora unei afecțiuni cunoscute sub numele de disfuncție microvasculară coronariană.

Un studiu recent, publicat în Journal of Investigative Dermatology, a încercat să confirme concluziile într-un grup mai mare.

Cercetătorii au analizat datele a 448 de persoane cu psoriazis pentru a măsura fluxul de sânge în arterele coronare. Ei au descoperit că 31% dintre participanți aveau un flux sanguin scăzut, dar scintigrafia nu a arătat niciun semn de boală coronariană.

Asta însemna că aproximativ unul din trei avea disfuncție microvasculară coronariană, o formă de boală cardiacă care afectează vasele mici de sânge care se ramifică de la arterele coronare. La pacienții cu boală, sângele purtător de oxigen poate circula prin arterele coronare, dar nu poate trece normal prin vasele mici, dar importante menționate mai sus, ceea ce provoacă dureri în piept. nu funcționează așa cum ar trebui.

Recent Posts

Pacienții cu dizabilități expuși unui risc major de sănătate. Decizie controversată a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților

Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…

13 minute ago

Cât e pulsul normal în repaus funcție de vârstă

Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…

43 de minute ago

Testul simplu care poate detecta demența incipientă în doar 5 minute

Un test pentru demență simplu și rapid, care implică desenarea unui ceas analogic, ar putea…

o oră ago

Poți suferi un AVC dacă faci această greșeală când te speli pe cap, atenționează un medic

Știai că poți face accident vascular cerebral (AVC) când te speli pe cap la coafor?…

2 ore ago

Tehnici simple de respirație pentru calmarea minții. Cum să le integrezi în rutina zilnică

Exercițiile de respirație constituie un instrument puternic pentru reglarea emoțiilor și reducerea stresului. Prin practicarea…

2 ore ago

Ce sunt visele lucide și care sunt cele mai bune tehnici pentru a-ți controla visele

Controlul viselor lucide poate fi o experiență fascinantă și îți poate oferi oportunitatea de a…

3 ore ago

Citeste si: