Din cuprinsul articolului
Marele Rică Răducanu, cunoscut pentru umorul său desăvârșit dar și pentru performanțele sportive în calitate de fost portar al echipei Rapid și al echipei naționale de fotbal, a fost internat de urgență în spital din cauza unor probleme grave de respirație care se manifestă în timpul somnului.
În cursul zilei de sâmbătă, 1 octombrie, Rică Răducanu a ajuns, de urgență, la o clinică din București. Cel poreclit Tamango are o criză de apnee și a fost pus de medici la aparatul de oxigen, conform surselor Playsport.ro.
Fosta glorie rapidistă a primit vestea teribilă, după ce tratatamentele încercate nu au dat roade. Astfel, Rică va trebui să ajungă iar pe masa de operație.
„Tot cu picioarele am probleme, cu genunchii, doctorul mi-a zis clar ce am și că fără proteze la ambii genunchi nu are ce să-mi facă. Nu vreau să mă operez căci trebuie, mai apoi, timp de șase luni, să învăț să merg din nou. S-au dus dracu cartilagiile, trebuie proteze, dar mi-e tare frică de operație!”, a declarat Rică Răducanu pentru Ego.ro.
Rică Răducanu se confruntă însă și cu altă problemă de sănătate, tot la nivelul membrelor inferioare, fiind diagnosticat și cu gută:
Boala asta e păcătoasă, nu mai trece, gata! Bine mi-a zis mie medicul Oprescu: „Doar la morga mai trece!”. A zis adevărat, până la urmă.”, ne-a mai declarat Rică Răducanu.
Sindromul de apnee in somn se manifesta prin oprirea respiratiei pentru cel putin 10 secunde, in mod repetat, si reprezinta o tulburare a somnului.
Sindromul de Apnee in Somn Obstructiv (SASO) este caracterizat de episoade repetate de blocare partiala sau totala a cailor respiratorii in timpul somnului, impiedicand patrunderea aerului in plamani. Aceste blocaje sunt cauzate de relaxarea muschilor care mentin in mod normal caile respiratorii deschise.
Sforaitul este un simptom al apneei in somn, acesta fiind si cel mai „zgomotos” simptom care trimite pacientul la medic, dar nu toti pacientii care sforaie au si apnee in somn.
Alte simptome pot include:
Apneea in somn de tip obstructiv netratata ar putea avea consecinte grave asupra starii de sanatate a pacientului. Calitatea scazuta a somnului si somnolenta din timpul zilei au incindenta ridicata in randul pacientilor care sufera de sindrom de apnee obstructiva in somn.
Intr-un studiu privind sofatul si accidentele rutiere la pacientii cu SASO, Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din SUA (NHTSA) estimeaza ca somnolenta la volan se afla printre principalele cauze ale accidentelor rutiere. Intr-un alt studiu desfasurat in Marea Britanie, conform datelor raportate de politie, intre 16 si 20% dintre accidente auto se produc pe fond de somnolenta si oboseala.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…