Deși toată lumea știe că organismul unui copil este mult mai fragil, iar cei mici trebuie hrăniți conform nevoilor vârstei lor, în multe grădinițe din România se regăsesc în meniuri cereale rafinate, pâine cu brânză topită, sarmale şi papanaşi cu smântână.
Bogate în E-uri, chimicale şi calorii goale, produsele apar în farfuriile din zeci de creşe şi grădiniţe. Asta în ciuda faptului că avem o lege clară încă din anul 2008, care pune pe lista neagră alimentele cu un conţinut mare de zahăr, grăsimi şi calorii. Pe hârtie, pare limpede pentru toată lumea, relatează digi24.ro.
„Această legislaţie presupune reguli stricte în ceea ce priveşte alimentaţia copilului. Sunt mai multe produse. Ele chiar nu se utilizează în unităţile de învăţământ: grăsimile acelea foarte concentrate, smântâna foarte grasă este folosită mai rar – şi mai ales brânza topită este cu desvăvârşire interzisă. Brânza topită este expres precizată în legislaţie ca nefiind recomandată a fi dată copilului”, spune Gina Iordache, inspector şcolar.
În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, iar meniurile sunt halucinante! Copiii încă sunt serviți cu mezeluri, brânză topită, sosuri hipercalorice și goale nutritiv.
Deși revoltător, se pare că practica nu dispare, iar nutriționiștii și părinții se întreabă când se va schimba ceva.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…