Deși toată lumea știe că organismul unui copil este mult mai fragil, iar cei mici trebuie hrăniți conform nevoilor vârstei lor, în multe grădinițe din România se regăsesc în meniuri cereale rafinate, pâine cu brânză topită, sarmale şi papanaşi cu smântână.
Bogate în E-uri, chimicale şi calorii goale, produsele apar în farfuriile din zeci de creşe şi grădiniţe. Asta în ciuda faptului că avem o lege clară încă din anul 2008, care pune pe lista neagră alimentele cu un conţinut mare de zahăr, grăsimi şi calorii. Pe hârtie, pare limpede pentru toată lumea, relatează digi24.ro.
„Această legislaţie presupune reguli stricte în ceea ce priveşte alimentaţia copilului. Sunt mai multe produse. Ele chiar nu se utilizează în unităţile de învăţământ: grăsimile acelea foarte concentrate, smântâna foarte grasă este folosită mai rar – şi mai ales brânza topită este cu desvăvârşire interzisă. Brânza topită este expres precizată în legislaţie ca nefiind recomandată a fi dată copilului”, spune Gina Iordache, inspector şcolar.
În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, iar meniurile sunt halucinante! Copiii încă sunt serviți cu mezeluri, brânză topită, sosuri hipercalorice și goale nutritiv.
Deși revoltător, se pare că practica nu dispare, iar nutriționiștii și părinții se întreabă când se va schimba ceva.