Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bolnavi de cancer tratați la 10 grade Celsius. „Rezolvăm problemele cu metode de război. Crește riscul de infecție”

Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bolnavi de cancer tratați la 10 grade Celsius. „Rezolvăm problemele cu metode de război. Crește riscul de infecție”.

Situație de criză la Spitalul de Oncologie din Timșoara, unde atât medici cât și pacienții se plâng de condițiile deplorabile privind încălzirea spitalului.

Medicii au dezvăluit că pacienții care își fac perfuziile sunt nevoiți să țină hainele pe ei sau să se învelească în mai multe pături.

Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bolnavi de cancer tratați la 10 grade Celsius. „Rezolvăm problemele cu metode de război. Crește riscul de infecție”

În anul 2022, medicii și pacienții apelează la metode de criză, de război pentru a reuși să facă față problemelor.

„Ar trebuie să ne obişnuim pentru că, din nefericire, această situaţie persistă de o lună, iar atunci a fost chiar mai rău. Depindem de Colterm. De astăzi avem promisiunea că temperatura va creşte cu trei grade.

Problemele sunt multe şi le rezvolăm cum putem, iar uneori cu metode ca la război. Spre exemplu, în acele trei zile fără căldură, umpleam sticle goale cu apă fierbinte de la fierbător pentru ca pacienţii să se încălzească. Efectiv, improvizări.

Unde pacienţii ar trebui să îşi facă tratamentul avem pături ca să nu le fie frig măcar cât timp stau la perfuzie.

Vorbim despre pacienţi imunodeprimaţi, vorbim despre pacienţi cărora acest frig le scade în continuare imunitatea. Am cerut mai multe plapume, dar spre exemplu, noi trebuie să le prindem venele şi pe acest frig nu se poate.

Creşte riscul de progresie a bolii. Creşte riscul de infecţie. Ne umplem toţi de COVID. Ar trebui condiţii mai bune de cazare pentru pacienţi.

Acum avem 15 grade Celsius, iar asta nu este o temperatură de confort. Pentru un pacient oncologic nu este ok”, a declarat medicul Petra Curescu, potrivit Antena 3.

La rândul său, un pacient, aflat într-un salon al spitalului pentru a face tratament, a mărturisit că este nevoit să stea cu geaca pe el, chiar dacă trebuie să facă perfuzii.

„Îngheţ de frig în spital, în timpul ăsta, parcă mai bine era pe timpul lui Ceauşescu. Şi acasă e la fel, că sunt racordat la sistemul centralizat. Mai aprindem aragazul, dar tot frig este”, a declarat bărbatul.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

4 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

33 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: