Din cuprinsul articolului
Retinopatia diabetică, după cum sugerează și numele, este o boală legată de diabet care afectează sau dăunează retinei, parte a ochiului care controlează direct vederea. Din punct de vedere medical, aceasta este o afecțiune care apare atunci când diabetul rămâne necontrolat.
Diabetul necontrolat duce la deteriorarea vaselor de sânge care furnizează sânge către retină, ceea ce duce la crearea de noi vase de sânge care sunt, de asemenea, slabe. Sângerarea din aceste vase duce la blocarea vederii.
Uneori, acumularea de lichid în retină din cauza scurgerii din vasele de sânge determină reducerea vederii. Se estimează că unul din cincisprezece pacienți cu diabet este expus riscului de a dezvolta această afecțiune.
Această boală oculară gravă a fost clasificată în funcție de severitate în:
Edemul macular diabetic (DME) – aici se scurg vasele de sânge deteriorate, provocând acumularea de lichid în macula (o parte a retinei direct responsabilă de vedere).
Hemoragia vitroasă (sângerare în interiorul ochiului) poate apărea din cauza formării de vase de sânge anormale în retină.
O altă afecțiune este glaucomul neovascular, în care noile vase de sânge care au răsărit de-a lungul părții maro a ochiului (iris) blochează evacuarea normală a apei din ochi, provocând presiuni crescute în ochi. Este o formă de glaucom.
Una dintre afecțiunile grave este dezlipirea tracțională de retină. În această afecțiune, țesutul fibrovascular trage retina și provoacă dezlipirea retinei, care necesită intervenție chirurgicală imediată. În ciuda riscului grav pe care diabetul îl prezintă pentru ochi, totuși există foarte puțină conștientizare a bolii.
De fapt, partea cea mai gravă a acestei boli este că nu oferă aproape niciodată un indiciu, lovind în tăcere. Nimic major nu se întâmplă cu vederea dumneavoastră până când pacientul este lovit de boală.
Cu toate acestea, dacă există anumite simptome pe care le observă un diabetic, ar trebui să le ia ca semnale de alarmă. Simptomele ca cele de mai jos, trebuie luate în serios și trebuie să consultați imediat un specialist.
Cauza retinopatiei diabetice este diabetul necontrolat. Diabetul pur și simplu nu dăunează doar inimii și rinichilor, ci are un impact și mai sever asupra ochilor. Daunele nu se întâmplă peste noapte.
O examinare oculară regulată, de două ori pe an la un pacient cu diabet, este o necesitate, deoarece numai un specialist poate detecta daunele.
Tratamentul trebuie împărțit în două părți – una este prevenirea și cealaltă este atunci când persoana a fost afectată de afecțiune. Prevenirea are două părți – prima este controlul diabetului și a doua este examinarea regulată cu un specialist.
Dacă diabetul este controlat, probabilitatea dezvoltării acestei afecțiuni este foarte scăzută. Examinarea regulată a ochilor de către un specialist poate ajuta la detectarea mai devreme a stării și la prevenirea agravării situației.
În ceea ce privește tratamentul există lasere, injecții, intervenții chirurgicale care pot ajuta la gestionarea deteriorării. Cel mai bun ghid este medicul curant.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…