Din cuprinsul articolului
Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop le-au explicat gospodinelor cum să prepare cele mai gustoase rețete de post. Cu puține ingrediente și cu răbdare puteți să gătiți o mâncare delicioasă.
Mai exact, este vorba de mâncare de ciuperci la cuptor și supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi.
Rețeta de ciuperci la cuptor
Pentru acest tip de mâncare de post, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
– 13 ciuperci mari
– câteva fire de pătrunjel
– câteva fire de mărar
– 1 căţel usturoi
– 1/4 linguriţă sare
– 1/2 linguriţă boia
– 1/2 linguriţă piper puţin ulei
Se spală ciupercile şi apoi se usucă cu şerveţele de hârtie. Este indicat să nu păstrați codițele. Aşezaţi zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi daţi la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeţi sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorceti ciupercile cu faţă în sus.
Tocaţi mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecaţi cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente. Ciupercile trebuie umplute cu amestecul de mai sus. Stropiţi cu puţin ulei ciupercile.
Se țin la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Ele sunt și mai gustoase cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Rețetă de supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi
Pentru această rețetă delicioasă de post, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
– 5 linguriţe ulei de măsline
– 2 cepe
– 3 căţei de usturoi
– 3 cartofi mari albi
– 2 ramuri de rozmarin
– 8 felii de pâine
– 1 l supă de legume
– sare
Această rețetă, recomandată de călugărițele de la Mănăstirea Prislop, este potrivită și pentru cei care țin dietă.
Citeşte continuarea AICI.