Sari la conținut

Retețe care energizează organismul și ne binedispun

Beneficiile urzicilor pentru sănătate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
De ce să consumi urzici

Supă-cremă de spanac
Ingrediente: 300 g spanac, o lingură de făină,
50 g unt, sare, piper, apă.
Mod de preparare: se curăţă spanacul, se spală foarte bine şi se pune la fiert. După zece minute se scurge şi se pasează. Separat, se căleşte făina în unt şi se stinge cu zeama în care a fiert spanacul, turnată câte puţin. Se amestecă împreună cu piureul de spanac, se adaugă sare, piper şi se mai dă într-un clocot.

Tocăniță de urzici cu usturoi
Ingrediente: un bol cu urzici, o ceapă, trei roșii în suc propriu, patru căței de usturoi, trei linguri de ulei, sare și piper.
Mod de preparare: urzicile se curăță, se spală în mai multe ape și se pun la fiert cu apă și sare, pentru 4-5 minute. Se scot apoi într-o strecurătoare. Ceapa se toacă mărunt, roșiile se taie cuburi și se pun împreună la călit, până când ceapa devine translucidă. Se adaugă jumătate de cană de apă și urzicile. La final, se adaugă usturoiul pisat, sare și piper, după gust.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel