Sari la conținut

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline

dovlecei
sursa foto:Pixabay
dovlecei murati

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o alternativă rapidă gata de servit celor dragi, vă oferim această rețetă specială. Urmați-o pas cu pas pentru a vă bucura de un gust divin.

murături
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Ingrediente necesare:

  • 2 kg dovlecei
  • 500 ml. oţet
  • 1 litru de apă
  • O jumătate de lingură de sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • Frunze de menta
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

Începeți prin a pregăti dovlecelul. Tăiați dovleceii în felii subțiri. Apoi turnați oțetul într-o oală adâncă, adaugă apa și sarea, apoi lasă să fiarbă câteva minute până când apa începe să fiarbă.

Se adaugă dovleceii și se lasă sa fiarbă 3 minute. Când sunt fierți, scoateți-i si așezați-i pe un prosop curat de hârtie. Face-ți această procedură până când terminați toți dovleceii.

Acum puneți toți dovleceii pe hârtie sau pe cârpă și lăsați-le să se răcească, acoperind deasupra cu hârtie. Acest proces este foarte important pentru a ajuta dovlecelul să se usuce și să absoarbă bine oțetul.

Se adaugă apoi patrunjelul tocat marunt, 4-5 frunze de menta tocate si căteii de usturoi peste dovlecei. Se amestecă bine și se lasă să se odihnească câteva minute pentru a se aroma. Dacă doriți, puteți adăuga și alte arome sau condimente precum ardei iute, piper roșu sau negru.

Pentru conservare:

Țineți borcanele în apă fierbinte timp de 20 de minute. Umpleți borcanele cu dovleceii pe care i-ați pregătit, se vor umple aproximativ trei borcane normale.

Aranjați bucățile de dovlecel cu o lingură astfel încât să ocupe toate spațiile goale. Adăugați ulei de măsline până când borcanele sunt pline și acoperiți complet dovlecelul. Așteptați câteva minute până când uleiul de măsline ajunge pe fundul borcanului și dacă este necesar mai puteți adăuga puțin ulei.

Închideți borcanele ermetic cu capace, astfel încât să fie cât mai etanșe posibil și lăsați-le într-un loc întunecat timp de 10 zile. După ce au trecut zilele, le poți consuma după cum dorești. De asemenea, le puteți păstra etanș până la un an.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel