Categories: Stil de viaţă

Rețetă specială de murături. Coniacul, ingredientul secret al bucătarilor

Rețetă specială de murături. Murăturile sunt o delicatesă indispensabilă pe mesele românilor, mai ales în lunile reci de iarnă. În timp ce unii și-au făcut deja provizii de iarnă, alții caută în continuare modalități de a face un murat delicios.

Astăzi vă arătăm una dintre cele mai interesante și neconvenționale metode, care presupune folosirea coniacului, care accelerează semnificativ procesul de fermentație și dă un gust unic legumelor.

Coniacul, ingredient secret pentru murături

Coniacul și muratul sunt aliați eterni pe masa bulgărească, dar puțini oameni știu că această băutură populară poate fi folosită și la prepararea murăturilor. O lingură de coniac, adăugată în borcanul cu legume, accelerează semnificativ procesul de fermentație – în doar aproximativ 10 zile, murătura va fi gata de consum. Pe lângă faptul că este rapid, va fi și extrem de gustos și de lungă durată.

Condimente pentru murături

Pentru a face muratul, trebuie doar să adăugați condimentele standard – piper negru, dafin și o lingură de sare de mare. Așezați borcanele într-un loc însorit timp de 2-3 zile pentru a începe procesul de fermentație. Când legumele devin tulburi, transferați borcanele într-un loc întunecat și răcoros, unde pot fi păstrate pentru o perioadă lungă de timp.

Reteta rapida si usoara de muraturi

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Pentru cei care doresc o metodă rapidă și ușoară de a face murături, există o soluție. Amesteca otetul si apa intr-un raport de 1:1 si adauga un praf de zahar si sare. În saramura rezultată, puneți legumele dorite – castraveți, morcovi sau diverse combinații de legume. Pentru rezultate mai rapide, toacă mărunt sau rade legumele. După doar 15-20 de minute, murătura va fi gata de servire.

Unul dintre marile avantaje ale acestei saramuri este că poate fi folosită în mod repetat prin adăugarea de legume noi. Astfel, dacă murătura se epuizează repede, puteți pregăti oricând o nouă porție fără a pierde timp și efort.

Sfaturi utile pentru un murat mai lung și mai gustos
Când muratul este gata, puteți adăuga benzoat de sodiu, care va opri procesul de fermentare și va menține legumele crocante. Dacă sări peste acest pas, depozitați borcanele într-un loc răcoros pentru a le păstra proaspete. Aspirina poate fi utilă și pentru conservarea varzei, ajutând la păstrarea texturii sale ferme și a aromei plăcute.

Unul dintre trucurile pentru a verifica gradul de pregătire al murăturii este să puneți un ou crud în saramură. Când oul plutește și o mică parte din el este vizibilă, acesta este un semn sigur că saramura este gata, iar muratul este gata de mâncat.

 

Recent Posts

HOROSCOP 6 noiembrie 2024. O perioadă de bun augur!

Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…

4 ore ago

De ce este data de 11/11 atât de specială? Descoperiți secretele acestei date și cum puteți beneficia de portalul energetic!

V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…

4 ore ago

STUDIU. Persoanele cu această grupă de sânge îmbătrânesc mai greu

Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…

5 ore ago

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum poate fi crescută sănătos imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…

5 ore ago

OMS pregăteşte noi vaccinuri pentru 17 agenţi patogeni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…

6 ore ago

Există viață după moarte? Ce simt oamenii care sunt pe moarte

Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…

6 ore ago

Citeste si: