Din cuprinsul articolului
Pasta Primavera este în esență un topitor de legume strălucitoare de primăvară care adaugă o mulțime de arome, culoare și textură.
Asociem întotdeauna pastele cu brânză cu mâncarea nesănătoasă. Puteți da vina pe tipurile de brânză, smântână și unt care sunt utilizate în cea mai mare parte la prepararea acestui preparat italian. Pastele cu sos alb conțin prea multe dintre acestea, în timp ce sosul roșu poate să le aibă în cantitate mai mică, dar totuși nu poate fi numit fără grăsimi.
Ce se întâmplă dacă vă spunem că există o variantă populară a pastelor care este considerată și sănătoasă? Pasta Primavera este felul de mâncare perfect pentru tine, dacă vrei ceva mai sănătos pentru familia ta sau dacă urmezi o dietă de slăbit.
Cuvântul „primavera” se traduce în „primăvară” în italiană. Pasta Primavera este în esență un topitor de legume strălucitoare de primăvară care adaugă o mulțime de arome, culoare și textură.
Cu toate acestea, Primavera nu se limitează la sezonul de primăvară, se poate face în orice moment al anului, atâta timp cât utilizați legume proaspete de sezon din diferite soiuri. Morcovi, mazăre, broccoli, fasole, ciuperci – puteți alege dintr-o serie de legume bogate în nutrienți pentru a aduce vibrație acestui fel de mâncare de paste.
De obicei, un pic de brânză parmezan este presărat pe partea de sus a pastelor fierte în cele din urmă, dar puteți alege să săriți complet acest pas. Amintiți-vă, de asemenea, să utilizați forme de paste mici, de dimensiuni vegetale, cum ar fi penne, fusilli sau macaroane. O picătură de suc de lămâie completează masa cu prospețimea sa plină de poftă.
Ingrediente Pasta Primavera Rețeta 1
- legume congelate 1/2 cana (mazare, sparanghel, broccoli, conopida, morcovi si ardei)
- 1/2 ceasca rosii taiate in jumatate (se poate folosi si rosii cherry)
- 1/2 cana parmezan ras
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 1 lingura ulei de masline
- 200g paste penne
- sare si piper
Mod de preparare Pasta Primavera
Gatiti pastele in apa clocotita timp de 10 minute. Dupa aceea se scoate dn apa si se pun in apa rece, dupa care se scurg bine de apa.
Acum,intr-o tigaie medie, puneti ulei de masline, se adauga usturoiul. Se amesteca cu legumele (decongelate) si rosiile, se fierbe timp de 3 minute acest continut. Dupa timpul de gatire se adauga pastele (drenate) si se adauga parmezan ras. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se serveste.
Puteti decora acest fel de mancare cu cateva frunze de spanac taiat in julienne (fasii subtiri) si se amesteca cu paste, pentru a da un pic de culoare.
In mod similar, puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi cartofi fierti, sunca taiata cubulete sau porumb dulce pentru a completa reteta.
Ingrediente Pasta Primavera Rețeta 2
Ingrediente (2 porții)
- 150 g farfalle
- 6 vârfuri de sparanghel, tăiate în bucăți scurte
- 50 g mazăre congelată
- 1 zucchini mic
- 8 păstăi de mazăre mangetout, tăiate în două pe diagonală
- 90 ml smântână semidegresată
- 1 cățel mic de usturoi
- 1 linguriță coajă de lămâie rasă fin
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- parmezan ras mare, pentru servit
- frunze de mentă proaspătă, pentru decor
Preparare
Se fierb pastele într-o cratiță cu apă sărată clocotită, urmând instrucțiunile de pe pachet.
Între timp, se dă în clocot apă într-o altă cratiță. Se pun sparanghelul, mazărea dezghețată, zucchini tăiat felii și se fierb 1 minut. Se adaugă mazărea mangetout și se mai fierb 1 minut. Se scurg și se reîmprospătează legumele sub jet de apă rece, ca să-și păstreze culoarea. Se scurg bine.
Se pune cratița înapoi, la foc mediu. Se toarnă smântâna, se adaugă usturoiul zdrobit și coaja de lămâie și se dau în clocot. Se adaugă legumele opărite și se fierb încet 2 minute. Se condimentează cu sare și piper negru, proaspăt măcinat.
Se scurg pastele și se pun la loc în cratiță. Se toarnă sosul și se amestecă ușor. Se servesc cu parmezanul, presărând deasupra menta.