Din cuprinsul articolului
Profesorul Vlad Ciurea, care este apreciat pentru tonusul său, a prezentat „rețeta” sa, precizând că aceasta nu presupune consumul de băuturi cu cofeină.
Medicul neurochirurg afirmă că întreaga noastră forță, stare de spirit și puterea pe care o avem sau ne-o inducem provine din creier.
Dar acest lucru necesită, de asemenea, odihnă suficientă, o alimentație corespunzătoare și o gândire pozitivă – aspecte simple pe care nu mulți dintre noi le iau în considerare.
Așa că, atunci când a fost întrebat cum ajunge să aibă un tonus atât de bun, care este rețeta, profesorul Vlad Ciurea a răspuns:
„Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine.
În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.
Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe”
Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.
Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a explicat renumitul medic, potrivit adevarul.ro.
Vlad Ciurea: „Rasul este cel mai bun medicament”
Recent, profesorul Vlad Ciurea a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare și a explicat ce se întâmplă în corpul nostru atunci când zâmbim.
„Probabil ati auzit afirmatia ca „rasul este cel mai bun medicament”. Zambetul si rasul, au un efect benefic asupra creierului si provoaca o crestere imediata a starii de relaxare. Nu ofera doar o imbunatatire a dispozitiei, dar ajuta corpul sa elibereze endorfine care ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, rezistenta crescuta, reducerea durerii, mai putin stres, sistem imunitar mai puternic.
Zambetul este contagios, iar atunci cand zambim activam neuronii din creier care declanseaza o caracteristica de sincronizare.
Este foarte important sa ne dam voie sa zambim si sa radem cat mai des si chiar sa incercam sa facem asta cat mai mult, constient!
Va doresc o zi minunata tuturor! si .. nu uitati sa zambiti!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.