Categories: Expertul zilei

Rețeta profesorului Vlad Ciurea: „El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”

Profesorul Vlad Ciurea, apreciat pentru tonicitatea sa, a prezentat „rețeta” sa, precizând faptul că nu constă în consumul de băuturi cu cofeină.

Medicul neurochirurg afirmă că întreaga noastră forță, stare de spirit și puterea pe care o avem sau ne-o inducem provine din creier.

Dar acest lucru necesită, de asemenea, odihnă suficientă, o alimentație corespunzătoare și o gândire pozitivă – aspecte simple pe care nu mulți dintre noi le iau în considerare.

Așa că, atunci când a fost întrebat cum ajunge să aibă un tonus atât de bun, care este rețeta, profesorul Vlad Ciurea a răspuns:

Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine.

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe”

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a explicat renumitul medic, potrivit adevarul.ro.

Cea mai bună ciocolată pentru creier

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit la un moment dat care e cea mai bună ciocolată pentru creier și subliniază că celula nervoasă este extrem de mulțumită când primește dulciuri cât mai naturale.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, explică acesta pe Facebook.

Neurochirurgul transmite că celula nervoasă este mulțumită în momentul în care primește dulciuri cât mai naturale.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, precizează prof.dr. Vlad Ciurea.

 

 

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

12 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

32 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

52 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: