Sari la conținut

Rețetă pentru creșterea imunității. Monica Pop: Mâncați ASTA înainte de a ieși din casă

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Monica Pop, recomandari benefice

Medicul Monica Pop vine cu recomandări importante în contextul în care valul de viroze respiratorii și gripe se amplifică de la o săptămână la alta și este deja mult mai puternic față de media ultimilor ani.

„Tratament pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

Dr. Monica Pop: „Aproape toată populaţia are deficit de vitamina D3 şi e mult mai expusă la îmbolnăviri”

– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon

– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)

– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.

Totul, o lună.

Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).

Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”!

Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, spune prof. dr. Monica Pop, într-o postare pe pagina de Facebook.

Vârful sezonului gripal va fi atins abia după jumătatea lunii

Specialiștii estimează că vârful sezonului gripal va fi atins abia după jumătatea lunii și se va tempera în luna februarie.

Această perioadă se caracterizează printr-o incidență crescută a infecțiilor respiratorii la copii, atrag atenția medicii, îngrijorați de faptul că abia s-au redeschis școlile și grădinițele.

La categoria de vârstă 0-2 ani, cele mai multe infecții sunt date de virusul sincițial, adică până la 93% dintre ei trec cel puțin o dată prin această infecție.

De asemenea, medicii pediatri spun că un copil sănătos face, de regulă, între șase și nouă episoade de infecție respiratorie acută într-un an, însă numărul acestora poate crește dacă cel mic este în colectivitate sau într-o familie numeroasă.

Sugarii sunt mai sensibili în fața infecțiilor respiratorii decât un copil mai mare și, cu cât vulnerabilitatea imunologică este mai mare, cu atât riscul să facă forme mai zgomotoase este mai mare.

Președintele Societății Române de Pediatrie, profesor, doctor Doina Pleșca, spune ce face diferența la un copil între o răceală simplă și o gripă:

Doina Pleșca: Gripa se caracterizează printr-un debut acut febră mare, rezistentă, mialgii, stare alterată, nas ca recurge, nas înfundat, usturime în gât, în timp ce răceala comună, așa-numitul guturai, care și el este produs de alte virusuri, are o evoluție progresivă, nu este foarte zgomotoasă. De multe ori, copilul este subfebril, îi curge nasul, este obstruat, dar aceste simptome sunt mult mai bine tolerate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel