Din cuprinsul articolului
Rețetă mănăstirească de gogoși de post. Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile tradiționale românești, apreciate în mod deosebit în timpul postului.
Măicuțele din mănăstirile României pregătesc acest desert folosind diverse rețete, dar au și un secret special care conferă gogoșilor un gust minunat și o textură pufoasă în timpul postului.
Iată o rețetă simplă pentru gogoși de post:
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Aceste gogoși de post sunt delicioase și pot fi servite ca atare sau alături de un gem de fructe sau orice altceva îți dorești.
Unul dintre secretele gogoșilor de post pregătite în mănăstiri constă într-un ingredient special adăugat în aluat: apa minerală.
Această apă minerală poate transforma textura gogoșilor într-o formă mai pufoasă și mai ușoară, fără necesitatea utilizării ouălor sau altor ingrediente de origine animală.
Beneficiind de varietatea și calitatea apelor minerale, acest ingredient poate oferi și o subtilă notă de savoare, sporind astfel gustul acestor delicii tradiționale.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…