Categories: Stil de viaţă

Rețeta exactă care întârzie îmbătrânirea creierului, dezvăluită de un medic american

Rețetă anti-îmbătrânire. Specialiştii în geriatrie (specilitatea medicală care se ocupă cu studiul procesului de îmbătrânire) spun că un regim sănătos nu opreşte timpul în loc, însă vă poate face să arătaţi mai tineri.

Bazaţi-vă pe legume proaspete şi pe fructe, deoarece sunt sărace în calorii şi pline de nutrienţi, spune dr. Bradley Willcox, profesor de geriatrie la Universitatea din Hawaii. Uitaţi, în schimb, de grăsimile nesănătoase.

Rețeta exactă care întârzie îmbătrânirea. Experţii vă sfătuiesc să vă aduceţi aminte că legumele conţin antioxidanţi, precum vitaminele C şi E, dar şi alţi compuşi, numiţi polifenoli şi antocianine, responsabili pentru lupta cu radicalii liberi. Aceştia din urmă distrug funcţiile celulelor şi dau peste cap metabolismul. Corpul îi poate produce dacă vă expuneţi excesiv la soare, poluare şi fumat. Aceste substanţe pot accelera procesul îmbătrânirii şi sunt adeseori puse în legătură cu dezvoltarea unor boli precum cancerul, afecţiunile cardiovasculare, bolile inflamatorii, inclusiv osteoartrita.

Calciu şi vitamina D

Aşadar, cu cât înaintaţi în vârstă, cu atât este mai importantă dieta pe care o ţineţi şi cu atât mai mult trebuie să aveţi în vedere ca aceasta să fie bogată în antioxidanţi.

Pe lângă aceste substanţe, este important să nu vă lipsească proteinele, calciul şi vitamina D. În schimb, este bine să renunţaţi ori să reduceţi la minimum consumul de grăsimi saturate şi acizi trans, proveniţi din prăjeli şi fast-food. Puteţi, în schimb, să consumaţi grăsimi provenite din nuci, migdale, peşte, ulei de măsline.

Uleiul de măsline extravirgin menţine memoria

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate şi este mult mai sănătos decât margarina, produs care conţine grăsimi saturate.

Un studiu realizat de medicii neurologi a arătat că persoanele care consumă alimente bogate în grăsimi saturate riscă după vârsta de 65 de ani să sufere de boli care le afectează memoria.

Cel mai bine este să alegeţi uleiul de măsline extravirgin, deoarece poate creşte nivelul colesterolului «bun» din organism. Este recomandat să folosiţi un astfel de ulei la salate, dar şi la gătit.

Omega 3 întârzie îmbătrânirea creierului

Nucile conţin proteine şi grăsimi, fără să fie o sursă de colesterol, şi pot fi un substitut al meselor grase.

Migdalele sunt foarte bogate în vitamina E, iar alunele conţin cantităţi mari de acizi omega 3. La fel şi peştele. Dacă doriţi să aduceţi în organism cantităţi mari de acizi omega 3, puteţi încerca somonul ori sardinele. Într-o săptămână, este bine să mâncaţi măcar două mese care să conţină peşte.

Recent Posts

Halucinant! Durerea de spate poate indica uneori o boală gravă. Primele semne care îți arată că trebuie să mergi urgent la medic

Durerea de spate indică cancer în aceste situații. Deși cele mai frecvente cauze sunt leziunile,…

9 minute ago

ZODIA care își va schimba radical viața. Astrolog: Norocul este de partea lor

ZODIA care își va schimba radical viața. Nativii dintr-o anumită zodie avea parte de transformări…

28 de minute ago

10 ani de la apariţia produselor fără fum, alternative mai puțin nocive decât fumatul

Din cuprinsul articolului • „Avem ambiţia ca numărul fumătorilor să scadă substanțial până în 2030”…

49 de minute ago

Zodii care vor fi ca un butoi cu pulbere până la sfârșitul anului. Fiți pregătiți!

Sfârșitul de an aduce adesea cu sine emoții intense din cauza schimbărilor, a evenimentelor neașteptate…

o oră ago

Acest fruct scade acidul uric. Are proprietăți antiinflamatorii

Fructele se numără printre alimentele cu efecte ultrabenefice asupra organismului, care nu trebuie să lipsească…

o oră ago

Vine gerul puternic în România. ANM a schimbat din nou prognoza! Va ninge peste tot

Previziunile ANM se schimbă constant. Conform celor mai noi date, vremea va suferi schimbări radicale…

2 ore ago

Citeste si: