Categories: Stil de viaţă

Rețetă din caietul bunicii: cel mai delicios compot de struguri

Rețetele bunicii au fost întotdeauna ca niște comori, ținute secrete pentru mult timp. Cu ele, masa prinde viață, iar aromele și gusturile nu au egal.

Astăzi vom împărtăși cu voi o rețetă foarte interesantă de compot de struguri. Datorită ei, veți putea să păstrați unul dintre fructele preferate într-un mod foarte reușit.

Este timpul să tragem cortina și să vă dezvăluim rețeta la care visează multe gospodine.

Cum să pregătiți cel mai delicios compot de struguri?

Iată lista de ingrediente de care aveți nevoie:

2 kg de struguri
1/2 kg zahăr
1 l de apă

Se prepară:

Începeți prin curățarea strugurilor și separarea boabelor lor. Aceasta este cea mai lipicioasă parte a preparării compoturilor. Este, de asemenea, cea care necesită cel mai mult timp.

După ce ați terminat cu strugurii, umpleți borcanele pe jumătate cu ei.

Continuați cu prepararea siropului de zahăr. Pregătiți un bol adânc și turnați în el zahărul și apa. Aduceți-le la fierbere. Mențineți amestecul până când zahărul este complet dizolvat.

Se toarnă siropul de zahăr fierbinte peste fructe și se procedează la închiderea borcanelor. Sterilizați compoturile timp de 15 minute. Apoi se răcesc și se păstrează într-un loc întunecos și ventilat.

Această rețetă merită aplauze. Nu uitați să o încercați, veți fi plăcut surprinși de gustul strugurilor din borcane.

Tu cum faci cel mai delicios compot de pere?

Cel mai important lucru este să selectați cu atenție fructele cu care veți face compotul. Acestea nu trebuie să fie nici prea coapte, nici prea verzi. De preferință, ar trebui să optați pentru un soi aromat, astfel încât să fiți siguri de compoturi fine pe care le veți mânca cu plăcere.

Iată lista de ingrediente de care veți avea nevoie:

pentru 12 porții:

  • 5 kg pere
  • 1 1/4 kg zahăr
  • 2 l. apă

Cum se prepară compotul:

Începeți prin a tăia perele. Tăiați-le în fâșii pe lungime și distribuiți-le în borcane. Adăugați zahăr. Raportul trebuie să fie de 1:4 față de fructe. Adăugați apă, iar cantitatea trebuie să fie cu cel puțin 1,5 mai mare decât fructele.

Următorul pas este să închideți borcanele. Aranjați-le într-un recipient adecvat și puneți prosoape între ele, astfel încât să nu se ciocnească în timpul gătitului. Sterilizarea durează 15 minute. Se scot apoi din apă și se întorc cu capul în jos pentru a se sigila pentru mult timp.

Încercați această rețetă, veți fi plăcut surprinși.

Perele sunt fructe dulci, în formă de clopot, care au fost savurate încă din cele mai vechi timpuri. Ele pot fi consumate crocante sau moi.

Nu sunt doar delicioase, ci oferă și multe beneficii pentru sănătate susținute de știință.

Recent Posts

Puțini știu cum arată fosta soție a lui Radu Vâlcan. Este de o frumusețe răpitoare!

Cum arată fosta soție a lui Radu Vâlcan! Adela Popescu nu mai are nevoie de…

3 minute ago

Doctor: Ce se întâmplă cu colesterolul când bei bere

Din fericire, berea în sine nu conține colesterol natural. Deci, acesta este un motiv de…

32 de minute ago

Vremea o ia razna din nou. Val de ploi în aceste zone

Vremea își face de cap începând de vineri, 27 septembrie. ANM a modificat prognoza meteo…

o oră ago

Prof. Vlad Ciurea: Recomand o linguriță de miere zilnic!

Profesorul Vlad Ciurea ne împărtășește câteva recomandări prețioase pentru a ne asigura că avem un…

2 ore ago

Nu arunca niciodată aceste obiecte din casa! Lidia Fecioru: Ne aruncăm norocul!

Lucruri pe care nu e bine să le arunci. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit în…

2 ore ago

Șase semne de alarmă ascunse ale cancerului ovarian pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască – indiferent de vârstă

Există șase semne de avertizare ascunse ale cancerului ovarian „ucigaș tăcut” pe care orice femeie…

3 ore ago

Citeste si: