Din cuprinsul articolului
Rețetele bunicii au fost întotdeauna ca niște comori, ținute secrete pentru mult timp. Cu ele, masa prinde viață, iar aromele și gusturile nu au egal.
Astăzi vom împărtăși cu voi o rețetă foarte interesantă de compot de struguri. Datorită ei, veți putea să păstrați unul dintre fructele preferate într-un mod foarte reușit.
Este timpul să tragem cortina și să vă dezvăluim rețeta la care visează multe gospodine.
Cum să pregătiți cel mai delicios compot de struguri?
Iată lista de ingrediente de care aveți nevoie:
2 kg de struguri
1/2 kg zahăr
1 l de apă
Se prepară:
Începeți prin curățarea strugurilor și separarea boabelor lor. Aceasta este cea mai lipicioasă parte a preparării compoturilor. Este, de asemenea, cea care necesită cel mai mult timp.
După ce ați terminat cu strugurii, umpleți borcanele pe jumătate cu ei.
Continuați cu prepararea siropului de zahăr. Pregătiți un bol adânc și turnați în el zahărul și apa. Aduceți-le la fierbere. Mențineți amestecul până când zahărul este complet dizolvat.
Se toarnă siropul de zahăr fierbinte peste fructe și se procedează la închiderea borcanelor. Sterilizați compoturile timp de 15 minute. Apoi se răcesc și se păstrează într-un loc întunecos și ventilat.
Această rețetă merită aplauze. Nu uitați să o încercați, veți fi plăcut surprinși de gustul strugurilor din borcane.
Tu cum faci cel mai delicios compot de pere?
Cel mai important lucru este să selectați cu atenție fructele cu care veți face compotul. Acestea nu trebuie să fie nici prea coapte, nici prea verzi. De preferință, ar trebui să optați pentru un soi aromat, astfel încât să fiți siguri de compoturi fine pe care le veți mânca cu plăcere.
Iată lista de ingrediente de care veți avea nevoie:
pentru 12 porții:
- 5 kg pere
- 1 1/4 kg zahăr
- 2 l. apă
Cum se prepară compotul:
Începeți prin a tăia perele. Tăiați-le în fâșii pe lungime și distribuiți-le în borcane. Adăugați zahăr. Raportul trebuie să fie de 1:4 față de fructe. Adăugați apă, iar cantitatea trebuie să fie cu cel puțin 1,5 mai mare decât fructele.
Următorul pas este să închideți borcanele. Aranjați-le într-un recipient adecvat și puneți prosoape între ele, astfel încât să nu se ciocnească în timpul gătitului. Sterilizarea durează 15 minute. Se scot apoi din apă și se întorc cu capul în jos pentru a se sigila pentru mult timp.
Încercați această rețetă, veți fi plăcut surprinși.
Perele sunt fructe dulci, în formă de clopot, care au fost savurate încă din cele mai vechi timpuri. Ele pot fi consumate crocante sau moi.
Nu sunt doar delicioase, ci oferă și multe beneficii pentru sănătate susținute de știință.