Din cuprinsul articolului
Ți-e poftă de o înghețată răcoritoare dar ții la siluetă și la sănătate? Cea mai bună metodă se te asiguri că ce mănânci conține doar ingrediente de calitate, e să-ți prepari singur.
Ingrediente crustă:
1/4 cupă făină de migdale
1/4 cupă făină de nucă de cocos
3 curmale înmuiate, fără sâmburi
1/2 lingură ulei de cocos
1/2 linguriță extract de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 linguritță sare de mare
Umplutură:
1 cupă afine proaspete
zeama de la o jumătate de lămâie
1 linguritță coajă de lămâie
Bază de înghețată:
10-12 cuburi de lapte cocos congelat (se pot congela cu o seară înainte în tăvi de cuburi gheață)
1/4 cupă caju
2-3 curmale moi, fără sâmburi
1 linguriță vanilie
Sare de mare
2 cuburi de gheață (optional)
Preparare
- Preîncălzește cuptorul la 350˚F. Pune toate ingredientele pentru crustă împreună în blender și procesează-le până obții o pastă solidă. Se unge un pahar mic sau un vas ceramică termorezistent și se pune în el amestecul pentru a face crusta. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute. Se lasă să se răcească și se rupe în bucăți mici, care se vor adăuga la înghețată.
- Între timp, se adaugă ingredientele pentru umplutură într-o crăticioară neacoperită la foc mediu. Se amestecă din când în când timp de 10 minute, până când afinele sunt moi. Apoi se ia de pe foc.
- Amestecă toate ingredientele pentru înghețată în blender la viteză mare până amestecul devine înghețată consistentă și nu există bucăți înghețate rămase. Se toarnă într-un pahar sau vas ceramic. Adaugă apoi 1/2– 3/4 din bucățile de crustă, iar restul le poți pune deasupra.