Ingrediente:
Blat:
– 150 gr tărâțe de ovăz măcinată ( se mai poate adăuga în funcție de consistență – dacă este prea moale )
– 100 gr nuci românești hidratate
– 250 gr curmale hidratate și scurse de apă ( dacă nu e prea dulce, adăugați sirop de agave/miere)
– 50 ml ulei de cocos topit
– 100 ml cafea tare și fără zaț (cicoare – înlocuitorul cafelei)
Mod de preparare:
Într-un robot cu lamă S, tărâțe de ovăz și procesăm până obținem făină mai grunjoasă, oprim și adăugăm nucile hidratate, curmalele, cafeaua și uleiul de cocos topit . Le mixăm până la omogenizarea completă. Dacă este prea moale mai puteți adăuga făina de ovăz sau tărâțe psyllium.
Crema de cacao si cafea
– 250 ml cafea infuzata, tare si fara zat ( cicoare – înlocuitorul cafelei)
– 30 gr tahini
– 50 gr pudră de roșcove sau cacao bio
– 2 linguri esență de rom
– 150 gr sirop de agave/miere
– 50 gr tărâțe psyllium
– ¼ baton de vanilie
Mod de preparare:
Într-un blender, punem toate ingredientele și le procesăm. În timp ce blenderul este in funcțiune, prin deschizătura de sus, adăugăm în ploaie tărâța de psyllium. Se adaugă repede crema peste blat, pentru că se va întări.
Crema de vanilie
– 175 gr caju hidratat
– 50 gr ulei de cocos topit
– 100 ml lapte de cocos ( cât să acopere cajul)
– 100 gr sirop de agave/miere
– 1/2 baton de vanilie/ 2 linguri extract de vanilie
Mod de preparare:
Într-un blender, punem toate ingredientele și le procesăm până obținem o cremă fină și o turnăm peste blat și crema de cacao cu cafea. Se ține la congelator 1/2 oră. Între timp preparăm crema de căpșune.
Crema de căpșune
– 175 gr caju hidratat
– 50 gr ulei de cocos topit
– 100 ml lapte de cocos ( cât să acopere cajul)
– 100 gr sirop de agave/miere
– 1/4 baton de vanilie/1 lingură extract de vanilie
-150-200 gr căpșunele proaspete curățate și spălate
Mod de preparare:
Într-un blender, punem cajul, laptele de cocos, siropul de agave, vanilia și le procesăm până obținem o cremă fină. Adăugăm căpșunelele, procesăm câteva secunde și o turnăm peste crema de vanilie. Se ține la congelator minim 6 ore ( sau peste noapte).
Glazura de ciocolată:
– 50 gr unt de cacao bio topit
– 3 linguri sirop de agave/miere de albine
– 2 linguri pudră de roșcove/ cacao bio
– 3 picături ulei esențial de portocal
– 1 vârf pudră de ghimbir
Mod de preparare:
Într-un bol adăugați untul topit, cacaua și amestecați cu un tel până se omogenizează (folosiți procedura bain-marie). Adăugați siropul de agave sau mierea de albine (să nu fie zaharisită, că se tăia ciocolata). Amestecați bine cu telul și adăugați restul ingredientelor. Se scoate din congelator tirawmisul și se taie porții pătrate și se presară glazura de ciocolata în formă lichidă. Se va întări în timp ce o turnați (aveți grijă la mânuire) și se va pune la frigider. Eu am folosit o formă dreptunghiulară detașabilă, puteți folosi orice formă doriți. Se va păstra la frigider maxim 5 zile sau la congelator maxim 14 zile. Să aveți poftă!
Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…
În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…
Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…
Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…
Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…