Sari la conținut

Rețetă de post recomandată de Carmen Brumă: simplă, sănătoasă și sățioasă

Carmen Brumă
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Caremen Brumă, sfaturi alimentare pentru eliminarea pietrelor la rinichi

Proteinele si fibrele din boabele de naut ajuta la prevenirea tulburarilor digestive si ajuta digestia sa fie corecta si sanatoasa, ceea ce ajuta la detoxifierea tranzitului intestinal. In plus, proteinele pot creste nivelurile de hormoni care reduc pofta de mancare din organism. De fapt, efectele de umplere ale proteinelor si fibrelor din naut va pot reduce automat aportul de calorii. De aceea multi nutritionisti recomanda preparatele pe baza de naut datorita proprietatilor lor nutritive si pentru ca ajuta persoanele care vor sa piarda in greutate.

In plus, nautul este o sursa excelenta de proteine ​​pe baza de plante, facandu-l un aliment excelent pentru persoanele care nu mananca carne sau produse de origine animala. O portie de 164 de grame de naut fiert ofera aproximativ 14,5 grame de proteine vegetale, ceea ce este comparabil cu continutul de proteine ​​din alimente similare, cum ar fi fasolea neagra si lintea.

Proteina din naut poate ajuta la promovarea saturatiei si la mentinerea apetitului sub control. Proteina este, de asemenea, cunoscuta pentru rolul sau in gestionarea greutatii, sanatatea oaselor si forta musculara. Unele studii au sugerat ca calitatea proteinei din naut este mai buna decat cea a altor tipuri de leguminoase. Asta pentru ca nautul contine toti aminoacizii esentiali, cu exceptia metioninei.Din acest motiv, sunt o sursa incompleta de proteine. Pentru a va asigura ca aveti toti aminoacizii din dieta dvs., este important sa asociati nautul cu cereale integrale care contin metionina, cum ar fi quinoa.

naut
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Pasta de năut de post, o rețetă sănătoasă și sățioasă care conține proteine, fibre, minerale, o masă completă pentru această perioadă”, spune Carmen Brumă.

Rețetă pastă de năut de post a la Carmen Brumă

Ingrediente:

  • 400 de grame de năut fiert;
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau hrișcă;
  • 2-3 linguri de pastă de susan;
  • zeamă de lămâie și puțină de mandarină;
  • o lingură de fulgi de drojdie inactivă, sursă foarte bună de proteină pentru vegetarieni și cei care țin post;
  • condimente, boia dulce, sare, ierburi aromate, usturoi și busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

„Se prepară foarte ușor. Adăugați toate ingredientele într-un bol și le mixați până când devin o pastă. La final adăugați și niște surse bogate în vitamina C, așa cum este pătrunjelul și ardeiul gras pentru a crește absobția fierului care se găsește în năut, alături de proteine, calciu, acid folic și fibre”, a explicat Carmen Brumă, care recomandă frecvent rețete sănătoase și foarte ușor de preparat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel