Sari la conținut

Rețeta de Pască a Annei Lesko! Ingredientul secret care face acest desert extrem de gustos

Rețeta de Pască a Annei Lesko! Pască sau azimă se referă la un fel de pâine nedospită care e mâncată de evrei religioși în timpul Paștelui evreiesc sau la un cozonac special mâncat de creștini de Paști.

Ca și cozonacul, pasca este  vedeta mesei de Sfintele Sărbători de Paști. Dacă ești în căutarea unei rețete gustoase de pască atunci să știi că cea preparată de Anna Lesko este ceea ce trebuie.

Cozonac special mâncat de creștini de Paști

Rețeta video a fost publicată de celebra artistă pe pagina sa de Youtube, este o rețetă clasică, dar are câteva ingrediente noi. Iată ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară:

Pentru aluat ai nevoie de:

  • 500 gr făina
  • 250 ml de lapte cald
  • 3 gălbenușuri (+2 linguri de zahăr)
  • 15 gr drojdie
  • 4 linguri zahăr
  • 50 gr unt
  • coajă de la 3 portocale
  • coajă de la 3 lămâi
  • un pachețel de zahăr vanilat
  • 150 gr stafide înmuiate în apă, apoi tăvălite în amidon

Compoziție:

  • 300 gr brânză dulce
  • 150 gr stafide
  • 1 ou
  • coaja de la 2 lămâi
  • coaja de la 2 portocale
  • esența de vanilie
  • zahăr după gust
  • pe deasupra: 2 gălbenușuri 1 linguriță de miere

La cuptor – coacere ușoara – 160-180 grade, 45 de min

Modul de preparare îl vezi în video:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel