Din cuprinsul articolului
Rețetă de la Anna Lesko! Ingredientul secret care face sarmalele de post extrem de gustoase!
Dacă niciodată nu v-au ieşit sarmalele de post exact ca la restaurant, ar trebui să luaţi în calcul învăţarea unei tehnici speciale şi adăugarea ingredientului pe care Anna Lesko.
Cântăreața și influencerița originară din Republica Moldova a demonstrat că este și o gospodină desăvârșită. Pe lângă postările făcute pe contul de YouTube, frumoasa cântăreață demonstrează, de câte ori este invitată, că este o gospodină desăvârșită și pe micul ecran.
Sarmale de pot extrem de gustoase
Anna adoră mâncăruri tradiționale. Dat fiind că acum suntem în postul Paștelui, creatoarea de conținut a publicat o rețetă de sarmale de post. În locul cărnii de porc, pe care o asociem în mod obișnuit cu sarmalele, ea a ales orez pentru umplutură.
Ingrediente și preparare:
- 1 varză proaspătă/varză murată
- 350 de grame orez;
- 4-5 morcovi;
- 3-4 cepe;
- 2 dovlecei;
- 2 legături de mărar;
- 2 legături de pătrunjel;
- 1 l de suc de roșii;
- sare, piper.
Esențial este faptul că Anna Lesko a spălat orezul în mai multe ape. Abia după aceea ea a l-a acoperit cu apă fiartă. Chiar dacă ai de ales între varză proaspătă și murată, artista și-a făcut clară preferința pentru foile proaspete de salată. De asemenea, ea a menționat că le-a opărit timp de 10 minute, pentru a le da consistența potrivită pentru sarmale.
După pregătirea foilor de sarmale, Anna Lesko a continuat cu prepararea umpluturii. Ea a pus legumele și verdețurile într-o tigaie și le-a călit. După aceea, le-a pus peste orez, iar compoziția umpluturii a fost asezonată cu mult mărar.
Cântăreața și-a arătat și îndemânarea când vine vorba de împăturitul sarmalelor. După ce a demonstrat fanilor săi cum să obțină o umplutură perfect „învelită”, ea a pus sarmalele într-o oală plină cu bulion.
A pus felul de mâncare să fiarbă la foc mic, pentru ca toate sarmalele să se pătrundă bine, potrivit infoactual.ro.