Crenvurstii vegetali făcuți în casă n-au nicio legătura cu gustul fad, al celor din comerț, plini de aditivi, consevanți si potențiatori de aromă.
Pentru acesta reteta aveți nevoie de:
– o punguță de soia cubulețe/100g
– 2 cartofi
– 1 morcov
– o ceapă
– usturoi după gust
– 2 linguri fulgi drojdie inactivă
– o linguriță cimbru
– 1 vârf cuțit curcumă
– un vârf cuțit boia
– 1/2 linguriță coriandru măcinat
– 1/2 linguriță boabe muștar măcinat
– sare și piper după gust
Mod de preparare:
Fierbeți cuburile de soia, cartofii și morcovul, după le scurgeți apa din ele. Dacă-i prea multă apă în compoziție, nu ies la modelat.
Puneți în robotul cu lamă S toate ingredientele menționate în rețetă, și mixați până devine o pastă.
Dacă este prea subțire, adăugați făină de soia, atât cât e necesar.
Îi modelați ca pe niste cârnăciori, dar nu uitați să vă dați pe mâini cu ulei, altfel compoziția se lipește de mâini.
Ar trebui să arate așa după ce i-ați pus puțin într-un steamar
După ce i-ați modelat, va trebui să-i puneți pe un grătar pe care l-ați uns cu puțin ulei înainte.
Se pot servi cu muștar, sos de roșii și pâine integrală.
Sursa: www.cuvinte-cu-lumina.ro