Din cuprinsul articolului
Actorul de la Hollywood, Dwayne Johnson, a împărtășit rețeta de clătite cu banane de nucă de cocos și este bogată cu unt de arahide, sirop de arțar, lapte de cocos și multe altele.
Gândiți-vă la un mic dejun de lux, iar prima mâncare care ne vine în minte este o clătită moale și pufoasă, cu un pic de sirop de arțar, frișcă și fructe proaspete alături. Sună apetisant, nu?
Ne place să facem clătite din când în când. Este ușor de realizat și poate fi personalizată după gustul fiecăruia. Dacă vă uitați în jur, veți găsi fiecare iubitor de clătite care are ingredientele sale unice care fac rețeta diferită de cealaltă. În timp ce cele clasice includ maida, bicarbonatul de sodiu, ouăle, zahărul și laptele, unii oameni preferă să înlocuiască maida cu făină de ovăz sau preferă să includă salam, șuncă etc. Preferința pentru clătite este unică pentru fiecare.
Am găsit rețeta de clătite pe care actorul de la Hollywood, Dwayne Johnson, cunoscut și sub numele de „The Rock”, îi place să se răsfețe. Se numește „celebra clătită cu banane din nucă de cocos”. Include maida, lapte de cocos, fulgi de nucă de cocos, banană, unt și unt de arahide.
Maiada este o făină albă din subcontinentul indian, obținută din grâu.
Dwayne a apelat la Twitter pentru a împărtăși un scurt videoclip cu pașii de pregătire a clătitei sale preferate. Alături de videoclip, el a scris pas cu pas rețeta de clătite. El menționează în continuare că această „rețetă originală” a fost creată de celebritatea Chef Puttie. Să aruncăm o privire la rețetă.
Rețeta faimoasă de clătite de banane cu nucă de cocos Rock:
Rețeta pentru 6 clătite mari de banane de nucă de cocos
Ingrediente:
- 2 căni de maida (făină universală)
- 3 lingurițe de praf de copt
- 3 linguri de zahăr din trestie (puteți folosi zahăr normal în loc)
- 1/2 linguriță de sare de mare (puteți folosi și sare normală în schimb)
- 10 linguri de nucă de cocos mărunțită neîndulcită
- 2 banane, mărimi mijlocii, țăiate în feliuțe mici
- 2 ouă
- 1 cană de apă de nucă de cocos
- 1 cană de lapte de nucă de cocos
- 3/4 cană de lapte integral
- 1 linguriță de extract de vanilie / esență
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos, topit
- 2 linguri de unt nesărat, topit
- Spray de ulei de măsline extra virgin, pentru grătar
Metodă: PASUL 1: Mixați și amestecați
Cernem făina și praful de copt într-un castron mare.
Adăugați zahăr, sare și nucă de cocos mărunțită. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn.
Într-un castron separat, bateți ușor ouăle, apa de cocos, laptele de cocos, laptele integral, extractul de vanilie, uleiul de cocos și untul.
Se face o fântână în centrul amestecului de făină și se toarnă amestecul de lapte.
Se amestecă ușor pentru a combina, lăsând aluatul aglomerat.
Adăugați banane în aluat, amestecați scurt pentru a distribui uniform.
Amintiți-vă întotdeauna NU amestecați excesiv, câteva cocoloașe sunt ok.
PASUL 2: Începeți să gătiți
Încălziți tave unsă cu ulei ușor la 275 de grade sau tigaia la foc mediu, folosind o combinație de spray de ulei de măsline și unt.
Se amestecă sau se toarnă aluatul pe grătar, folosind o ceașcă
Gatiti pana cand varful clatitelor are bule si cateva rafale, 2-3 minute. Întoarceți cu atenție cu o spatulă subțire.
Gatiti pana se rumeneste si devine crocanta, aproximativ 2 – 3 minute, adaugand mai mult unt daca este necesar.