Sari la conținut

Rețetă de castraveți murați. Trucul genial cu care se păstrează crocanți și nu se înmoaie

castraveți murați
sursa foto: Unsplash
Reteta veche de castraveți murati

Rețetă de castraveți murați. Castraveții murați sunt foarte gustoși, dar există întotdeauna riscul să devină moi, chiar dacă urmezi toate instrucțiunile de preparare.

Toamna este sezonul în care abundența de legume face ca pregătirea murăturilor să fie o tradiție. Deși ai toate ingredientele necesare, uneori, rezultatul nu este cel așteptat.

Secretul pentru castraveți murați crocanți

Rețeta de castraveți murați este destul de simplă, însă este important să respecți anumite reguli pentru a te asigura că își păstrează fermitatea și gustul, evitând astfel să devină amari sau moi.

Totul depinde de legumele pe care le alegi și de ingredientele pe care le pui în borcan. Este recomandat să alegi cei mai proaspeți castraveți pe care îi poți găsi, de dimensiune medie și cu o textură fermă. Castraveții mai mari tind să se înmoaie mai repede.

Un aspect esențial este să utilizezi sare neiodată. Aceasta ajută la menținerea fermității castraveților. Adăugarea frunzelor de vișin este, de asemenea, recomandată, deoarece acestea conferă o aromă unică și contribuie la textura crocantă a castraveților.

Sarea neiodată este crucială, deoarece folosirea sării iodate poate duce la castraveți moi. Frunzele de vișin sunt un alt ingredient cheie pentru a obține acea crocănțime specifică și o aromă distinctă.

Ingrediente necesare pentru castraveții murați

Pentru a obține castraveți murați perfecți, legumele trebuie să fie foarte proaspete, iar sarea utilizată să fie neiodată. Iată ce ingrediente sunt necesare:

– 2.5 kilograme de castraveți
– 2 cepe medii
– Boabe de muștar și piper
– Sare neiodată
– 3 rădăcini de hrean
– 2 morcovi medii
– Mărar după gust
– Usturoi după gust, de preferat o căpățână

Respectând aceste sfaturi și ingrediente, te vei bucura de castraveți murați crocanți și delicioși!

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel