Din cuprinsul articolului
Rețetă de castraveți murați cu apă minerală. Castraveții murați în saramură de vară sunt o delicatesă crocantă și savuroasă, cu un gust ușor acrișor și o aromă picantă perfectă pentru zilele călduroase. Există o metodă rapidă de a-i mura, folosind apă minerală, care accelerează procesul de fermentare și îmbunătățește aroma.
Castraveții de vară, plini de vitamina C, potasiu și calciu, sunt recomandați în special în perioadele caniculare datorită gustului lor revigorant. În plus, cu această metodă rapidă, nu trebuie să aștepți până la iarnă pentru a te bucura de castraveți murați – saramura cu apă minerală face ca murăturile să fie gata în doar câteva zile.
Apa minerală, bogată în dioxid de carbon, declanșează mai rapid procesul de fermentare, dând castraveților un gust intens și plăcut acidulat. Această rețetă este perfectă pentru castraveți murați de vară, ideali ca garnitură la grătare sau mâncăruri gătite.
1. Alege castraveți tineri, crocanți și de dimensiuni medii, apoi spală-i bine. Distribuie castraveții în borcane de 800 ml.
2. Într-un bol separat, dizolvă sarea în apa minerală, apoi toarnă soluția peste castraveți, asigurându-te că sunt complet acoperiți.
3. Adaugă mărarul și usturoiul în borcane pentru un plus de savoare și aromă.
4. Sigilează borcanele cu capace și lasă-le la temperatura camerei, într-un loc răcoros și ferit de soare, timp de două zile.
Căldura accelerează fermentarea, iar saramura devine picantă și acidulată în scurt timp. După două zile, vântură saramura, strecoar-o printr-un tifon curat și toarnă din nou peste castraveți. Mută borcanele la frigider și lasă-le la rece încă o săptămână pentru ca procesul de murare să fie complet.
Este important să verifici borcanele periodic pentru a preveni apariția florii la suprafața saramurii. Odată ce castraveții au atins nivelul dorit de murare, îi poți servi.
Castraveții murați pe timpul verii au o durată de consum de aproximativ o lună, deoarece nu sunt destinați conservării pe termen lung. Sunt o garnitură excelentă pentru mesele ușoare și răcoritoare din zilele călduroase de vară!
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…