Categories: Stil de viaţă

Rețetă de cartofi cu brânză. O versiune mai ușoară pentru pofticioși

Din cuprinsul articolului

Rețetă de cartofi cu brânză. O versiune mai ușoară pentru pofticioși. Pare să nu existe nu există o combinație mai bună pe lume decât aceea dintre cartofi și brânză. Fie că este vorba de cartofi prăjiți sau fierți cu brânză, în farfurie avem magie pură. Din păcate mulți constată că nu este una dintre cele mai sănătoase diete.

Există extrem de multe variante de feluri de mâncare care combină brânza și cartofii. Dacă încă nu ați încercat, ar fi bine să o faceți.

Deși imbatabilii cartofi prăjiți cu brânză rasă deasupra și un piure combinat cu brânză rămân în topul preferințelor, există un preparat mai puțin cunoscut, dar la fel de gustos.

Feta Greek Fries sunt versiunea mai ușoară și perfectă a cartofilor prăjiți cu brânză. Delicioasă, ușor de preparat, aceasta poate fi o garnitură perfectă, la orice oră, și care nu necesită mult timp de preparare, potrivit unui site de specialitate.

Secretul cartofilor grecești perfecți

Cheia pentru a face cartofi prăjiți crocanți în cuptor este să înmuiați cartofii tăiați într-un castron cu apă înainte de a-i coace. Astfel, amidonul este îndepărtat și ajută cartofii să devină mai crocanți. După ce cartofii tăiați s-au înmuiat în apă timp de 30 de minute, uscați-i.

Ingrediente necesare pentru 4 porții de Feta Greek Fries

  • 8 căni de apă
  • 1 lingura oțet din cidru de mere
  • ½ linguriță sare
  • 1 ½ kg de cartofi curățați
  • 2 ½ linguri ulei de măsline extravirgin
  • ¼ cană brânză feta mărunțită
  • 1 lingură oregano proaspăt, tocat mărunt
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Tăiați cartofii pai, așa ca pentru cartofi prăjiți. Puneți-i în oală, reduceți focul la mediu și fierbeți-i aproximativ 8 minute.

Scoateți apoi cu grijă cartofii și transferați-i pe un prosop curat de bucătărie, lăsându-i puțin să se usuce. Puneți-i apoi într-un castron mare și amestecaț-i cu ulei. După care puneți-i în tavă, într-un singur strat. Lăsați-i să se coacă până devin aurii și crocanți, în jur de 30 până la 40 de minute.

Între timp, amestecați într-un bol brânza feta, oregano și coaja de lămâie. După ce ați scos cartofii din cuptor, presărați peste ei amestecul de brânză feta.

Recent Posts

Pr. Calistrat: Cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care îl poate face omul!

Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, a ajuns faimos pe rețelele de socializare…

9 minute ago

Horoscop Mariana Cojocaru. O zodie primește ajutor divin! La ce trebuie să fiți atenți

Mariana Cojocaru a venit cu o atenționare puternică pentru un semn zodiacal. Plantele se află…

39 de minute ago

Cutremur la Casa Regală. Regele Charles, în pericol din cauza bolii reginei Camilla

Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…

o oră ago

Iisus se întoarce pe Pământ: revelația secretă codată pe care puțini au văzut-o în Biblie

Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…

2 ore ago

Medic: persoanele care NU mănâncă ASTA fac cel mai adesea diabet

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…

2 ore ago

Un nou val de aer polar lovește România. Alertă de ploi și furtuni

Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…

3 ore ago

Citeste si: