Categories: Stil de viaţă

Rețeta celebră de pască fără a luat a lui Chef Sorin Bontea. „E un fel de cheescake românesc. Rapid și ușor de făcut”

Rețeta celebră de pască fără a luat. Chef Sorin Bontea a venit în ajutorul gospodinelor din România, dezvăluind rețeta detaliată pentru o pască fără aluat.

Deși pare greu de realizat, e vorba de un preparat extrem de simplu de făcut și, pe deasupra, durează doar 10 minute.

„Am aici o pască fără aluat sau puteți să îi spuneți și cheescake românesc. Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată”, a spus Sorin Bontea într-un clip video postat pe Youtube.

Rețetă de pască fără aluat. Ingrediente:

  • 700 g brânză de vaci
  • 400 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 100 g griș
  • 50 g făină
  • 250 g zahăr
  • 2 buc. zahăr vanilat
  • 2 esență de vanilie
  • 200 g stafide
  • 80 g unt

Mod de preparare

Rețetă de pască fără aluat. Prepararea acestei rețete durează doar zece minute, a spus Sorin Bontea. După ce v-ați asigurat că aveți toate ingredientele trebuie să puneți aluatul obținut într-o tavă rotundă de copt.

  • Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă.
  • Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă.
  • Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă.
  • Pasca se coace timp de aproximativ o oră, dar, desigur, timpul poate fi setat în funcție de ce cuptor are fiecare.
  • După ce scoți pasca din cuptor, este necesar să lași prăjitura cu brânză să se răcească timp de cel puțin o oră, timp după care ea poate fi tăiată.

Se poate servi simplă, ori presărată cu zahăr pudră și fructe lângă ea.

„Eu am o formă pe care am tapetat-o cu unt, zahăr și făină. Punem totul în formă și e gata, o bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute, așa arată pasca, am lăsat-o să se răcească și merge tăiată”, a mai spus Sorin Bontea.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

27 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

57 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: