Blat croncant, crema fina si densa de cocos cu aroma usoara de vanilie si indulcita cu sirop de agave.
Blat
- 250g biscuiti digestivi (verificati sa fie de post)
- 3 lg sirop de agave
- 4 lg lapte vegetal (eu am folosit de migdale)
- 4 lg cacao
Crema
- 500ml lapte/ crema de cocos
- 250g caju inmuiat cu o seara inainte
- 1 banana feliata
- 4 lg sirop de agave
- 4 lg unt de cocos topit
- 1 lg esenta de vanilie sau semintele de la 1 pastaie de vanilie
Topping
- dulceata de afine sau fructe de padure proaspete
- sirop de agave
Blatul: Maruntim biscuitii cu robotul sau ii zdrobim intr-o punga cu un facalet. Ii amestecam apoi cu sirop de agave, lapte vegetal si cacao. Presam bine compozitia rezultata pe fundul unei tavi rotunde cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.
Crema: Mixam toate ingredientele, mai putin untul de cocos, in robotul de bucatarie pana rezulta o crema fina. Apoi adaugam si untul de cocos topit (cea mai simpla metoda de a-l topi este sa tineti borcanul intr-un vas cu apa fierbinte) si mai mixam putin pana la incorporarea acestuia. Turnam crema se aseaza peste blat si o nivelam cu o spatula.
Cheesecakeul trebuie sa stea la frigider peste noapte si la congelator 1 ora inainte de servire. Asezam frumos bobite de afine din dulceata si sirop deasupra si savuram.
Sursa: madeline.ro.