Sari la conținut

Respiri greu și cu dificultate? 7 cauze ale apariției acestor simptome

respiratie dificila
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semnul de avertizare din respirație pentru o boală de inimă

Cauze ale apariției respirației greoaie. Dificultățile de respirație sunt o afecțiune în care o persoană nu poate inspira din plin și, uneori, chiar se luptă să expire.

S-ar putea să vă confruntați cu asta atunci când urcați pe scări sau când alergați. Deși aceasta ar putea fi o afecțiune comună pe care o întâmpină mulți oameni, ar putea fi, de asemenea, un simptom al unor afecțiuni majore de sănătate, cum ar fi problemele cardiace și pulmonare.

Prin urmare, dacă vă simțiți fără respirație frecvent, ar trebui să consultați un medic pentru această afecțiune. Ar putea exista mai multe cauze care dau naștere afecțiunii. De la alergii la boli de inima; cauzele afecțiunii pot fi nesfârșite și pot varia de la ceva minor la unele probleme majore de sănătate. 

Iată, în cele ce urmează, unele dintre cauzele dificultății de respirație.

Cauze ale respirației grele: 1. Astm

Aceasta este o afecțiune în care căile respiratorii se umflă și se îngustează. Acest lucru poate provoca dificultăți în respirație și, de asemenea, poate duce la dificultăți de respirație.

Astmul poate fi o piedică în activitățile dumneavoastră zilnice și, uneori, afecțiunea poate deveni severă și este posibil să aveți nevoie de o internare de urgență la spital. Cu toate acestea, nu există un tratament permanent disponibil pentru astm și numai simptomele pot fi controlate.

2. Boala pulmonară obstructivă cronică

Cunoscută și sub numele de BPOC, aceasta este o boală pulmonară inflamatorie cronică care obstrucționează fluxul de aer către și dinspre plămâni. Simptomele afecțiunii pot fi dificultăți de respirație, respirație șuierătoare și tuse, printre altele.

Acest lucru este cauzat de obicei de expunerea la particule și gaz iritant pe termen lung. Persoanele care fumează țigări prezintă, de asemenea, un risc ridicat de a dezvolta BPOC.

Cauze ale respirației grele: 3. COVID-19

Având în vedere situația din ultimii ani, persoanele care se simt fără suflare ar trebui să ia în considerare să facă un test COVID. Acesta ar putea fi unul dintre primele simptome ale infecției și ignorarea acestor simptome ar putea face afecțiunea fatală.

Prin urmare, este extrem de important să faceți testul pentru a evita riscurile de deces.

4. Pneumonie

Aceasta este o infecție care inflamează sacii de aer ai plămânilor. Sacii pot fi umpluți cu lichide sau puroi care ar putea provoca tuse, febră și, de asemenea, dificultăți de respirație. Cauzele pneumoniei pot fi viruși, bacterii, ciuperci și alte organisme.

Afecțiunea poate fi ușoară, totuși, dacă nu este oferit un tratament adecvat, poate deveni în pericol viața.

5. Insuficiență cardiacă

Cunoscută și sub denumirea de insuficiență cardiacă congestivă, această afecțiune se întâmplă atunci când mușchii inimii nu pompează sânge, ducând în cele din urmă sângele să revină și fluidele se acumulează în plămâni, ceea ce provoacă dificultăți de respirație.

Cauze ale respirației grele: 6. Infarct

Respirația scurtă este unul dintre primele simptome ale unui atac de cord. Infarctul are loc atunci când fluxul de sânge este blocat sau redus. Acesta este de obicei rezultatul acumulării de grăsimi și colesterol în arterele inimii.

7. Obezitatea

Aceasta este o condiție în care există cantități excesive de grăsimi în organism. Acest lucru ar putea da naștere la mai multe probleme de sănătate, începând de la boli de inimă la anumite tipuri de cancer.

Dificultățile de respirație ar putea fi, de asemenea, un rezultat al obezității și, prin urmare, dacă suferiți de obezitate, este important să lucrați pentru a reduce grăsimile corporale.

Acestea nu sunt doar singurele cauze ale dificultății de respirație. Cu toate acestea, acestea ar putea fi unele dintre cele mai comune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel