Din cuprinsul articolului
Respirația urat mirositoare poate fi cauzată de periajul slab al dinților, bolile gingiilor, gură uscată, carii, sinusuri sau alte probleme ale nasului. Acest disconfort poate provoca jenă și anxietate persoanelor care suferă de el.
Una dintre cauzele respirației urât mirositoare poate fi fumatul, deoarece fumătorii și cei care consumă tutun au mai multe șanse de a avea gingii bolnave.
Unele medicamente pot provoca uscăciunea gurii, situație care generează indirect acel miros urât. De asemenea, alte medicamente se descompun în organism, eliberând substanțe chimice care pot fi simțite în respirație.
Boli precum tulburările metabolice pot provoca respirație cu un anumit miros. Refluxul cronic al acizilor din stomac (reflux gastroesofagian sau BRGE) poate fi asociat și cu respirația urât mirositoare.
Un alt factor care provoacă acest disconfort sunt unele alimente, deoarece descompunerea particulelor lor pe dinți și în jurul lor poate dezvolta bacterii și poate provoca un miros neplăcut.
Usturoiul este un aliment ideal pentru prepararea multor retete culinare, dar contine alicina, enzima bogata in proprietati antifungice, antibacteriene sau antiinflamatoare.
„Problema este că după ce se descompune în gură, datorită salivei, aceasta devine foarte volatilă și, având doi atomi de sulf, oferă acea atingere sulfuroasă, explică The Objective.
Un alt aliment care conține alicină este ceapa, dar la aceasta se adaugă sulfoxidul de tiopropanal, care este un gaz care se eliberează la tăierea sau mestecarea cepei.
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, nu poate lipsi de pe masa multor oameni, în principal la micul dejun, dar conține cofeină, care inhibă producția de salivă, situație care face ca gura să se usuce, așa ca veți simți respirația urât mirositoare.
Indiferent de originea alcoolului, acesta este un alt agent natural de deshidratare si provoaca aceste efecte in gura. Această băutură are aceeași acțiune ca și cafeaua, inhibând secreția de salivă, care devine un loc ideal pentru formarea bacteriilor.
Alimentele dulci, cum ar fi bomboanele și dulciurile, conțin mult zahăr, care acționează ca hrană pentru bacterii, așa că și în acest caz apare respirația urât mirositoare.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…