Din cuprinsul articolului
Reprezentanții pacienților cu afecțiuni hepatice atrag atenția că nu toți bolnavii au acces la investigații. Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, Marinela Debu, afirmă că sunt prea puține unități medicale care oferă acces la investigații pe spitalizarea de zi.
În plus, tratamentul pentru pacienții afectați cu virusul hepatic B plus Delta are sincope în aprovizionare. Prezent la o conferință de specialitate, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a spus că încearcă să constituie un fond prin care pacienții să aibă acces mai rapid la tramente inovative.
„Accesul la tratament pentru persoanele și asigurate, și neasigurate este singura soluție de control al transmiterii acestor afecțiuni și, bineînțeles, dublat de programele de depistare activă a celor care sunt infectați.
Noi acum încercăm să promovăm acest fond pentru inovație, care poate să constituie o posibilitate de introducere a unor medicamente mai rapidă, pentru că, într-adevăr, cel puțin până în anul 2021, duratele de așteptare pentru multe medicamente erau în jur de aproape trei ani în România, ceea ce, într-adevăr, este foarte mult, și cred că fondul de inovație este o soluție bună”, a declarat Alexandru Rafila.
La rândul său, președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a evidențiat necesitatea alocării unui fond special de stare pentru hepatita B, C și HIV. El a amintit că există o prevedere legală pe care a susținut-o, potrivit căreia persoanele neasigurate beneficiază de aceleași drepturi ca și cele asigurate în ce privește programele naționale de sănătate publică, potrivit RRA.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…