Din cuprinsul articolului
Replica lui CTP pentru gimnasta Sabrina Voinea. Celebrul gazetar Ctistian Tudor Popescu și-a spus punctul de vedere despre argumentul gimnastei Sabrinei Voinea cu poza arătată de arbitri.
România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru puțin, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3. În acest context, Sabina a spus că arbitrii i-ar fi arătat o poză falsă în care ar fi depășit linia.
CTP a comentat acest argument. Gazetarul spune că un asemenea argument este fals și conspiraționist, fiindcă induce ideea că întreaga echipă de arbitri ar fi vrut să o saboteze pe Voinea, potrivit stiripesurse.ro.
„Aurul inimii
Cea mai mare apropiere a călcâielor Sabrinei Voinea de limita spațiului de concurs este la finalul primei diagonale acrobatice. Dar nici acolo nu mi se pare nici mie că ar fi ieșit în afară. Ar fi drept ca Federația Internațională de Gimnastică să-i anuleze penalizarea de 0,1.
Pe de altă parte, reacția Sabrinei, care zice că echipa de arbitri a folosit o imagine din alt concurs ca s-o depuncteze, este „conspiraționistă”, pentru că presupune o acțiune de nedreptățire a ei cu participarea deliberată a întregii echipe de arbitri. În plus, o asemenea dovadă falsă poate fi desființată rapid: elementele vizuale ale unui alt concurs este imposibil să fie identice cu cele ale solului olimpic de la Paris!…
Ar fi drept, dar și frumos, ca FIG să aducă la lumină adevărul în cazul Sabrinei. Cum frumos este gestul sportivelor americane, Simone Biles și Jordan Chiles, argintul și bronzul în proba de sol, de a-i face o reverență pe podium braziliencei Rebeca Andrade, câștigătoarea aurului după ce a reușit să depășească un șir de accidentări crunte.
O vedetă a fotbalului american, Marlon Humphrey, s-a declarat „dezgustat” de gestul conaționalelor lui. Forțosul fotbaliator, cu mușchii creierului și inimii atrofiați, consideră că asta este o atitudine de „loser”, de „sclav” care acceptă înfrângerea și superioritatea adversarului-stăpân. Fair-play e pentru el o dovadă de slăbiciune, dacă nu de prostie.
Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a anunţat, marţi, că a cerut analiza Federaţiei Internaţionale de specialitate pentru eroarea de arbitraj din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, precizând totodată că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru repunerea în drepturi a Sabrinei Voinea, care a pierdut medalia de bronz în urma contestaţiei delegaţiei Statelor Unite ale Americii, potrivit Agerpres.
„Într-o scrisoare adresată d-lui Morinari Watanabe – Preşedintele FIG, Carmencita Constantin, preşedintele FRG, cere prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la Dificultate şi Execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea.
Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj. În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională”, se menţionează în comunicatul citat.
Totodată Federaţia Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestui for. Unul face referire la modul de soluţionare al contestaţiei gimnastei Jordan Chiles, după anunţarea clasamentului, iar cel de-al doilea, la felul în care au fost soluţionate contestaţiile pentru Sabrina Maneca Voinea şi gimnasta americană.
„Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu şi Sabrinei Maneca Voinea, Federaţia Română de Gimnastică urmăreşte prin demersurile sale corectarea greşelilor de arbitraj şi repunerea în drepturi a sportivelor noastre”, se mai arată în comunicatul FRG.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…