Din cuprinsul articolului
Plantele medicinale au fost folosite încă de la începuturile omenirii pentru tratarea durerilor generale, iar printre gama largă de plante există o scoarță despre care puțini oameni știu.
Această plantă conține o substanță chimică care este folosită în întreaga lume pentru a produce aspirină, unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru reducerea febrei și ameliorarea durerii.
Salcia este un copac care poate atinge 25 de metri înălțime, cu un trunchi scurt și ramificat. Poate fi identificat după culoarea verde deschis și coroana largă.
Scoarța de salcie conține salicilați, o substanță chimică folosită în medicină pentru a produce aspirina, unul dintre cele mai utilizate medicamente la nivel mondial.
Potrivit Medline Plus, site-ul oficial al Bibliotecii Naționale de Medicină a Institutelor Naționale de Sănătate ale guvernului american, scoarța de salcie conține nenumărate beneficii: de exemplu, combate durerile lombare.
În aceeași ordine de idei, ajută la combaterea durerilor articulare datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Conținutul său ridicat de antioxidanți protejează celulele organismului de radicalii liberi care pot duce la apariția tumorilor, a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.
Scoarța de salcie este un aliat eficient în combaterea febrei, în ameliorarea durerilor de cap și în reducerea crampelor menstruale. Efectele sale relaxante pot calma crizele de anxietate și pot induce somnul.
Scoarța de salcie se administrează de obicei pe cale orală în doze de 120 până la 240 de miligrame pe zi, timp de până la șase săptămâni pentru a-și face efectul. Cu toate acestea, este întotdeauna esențial să consultați în prealabil un medic sau un homeopat.
Deși scoarța de salcie oferă nenumărate beneficii, contraindicațiile și efectele secundare ale acesteia trebuie luate în considerare înainte de utilizare. În aceeași ordine de idei, este indicat să consultați un medic înainte de utilizare.
Nu există dovezi pentru utilizarea sa în timpul sarcinii și alăptării, așa că este mai bine să evitați utilizarea sa.
Scoarța poate crește riscul de sângerare pentru cei cu tulburări de sângerare.
Nu se recomandă utilizarea cu medicamente care încetinesc coagularea sângelui.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…