Renunță la aceste tipuri de ciocolată. Profesorul Ciurea: Sunt „poveri” care se metabolizează greu

Din cuprinsul articolului

Renunță la aceste tipuri de ciocolată. Profesorul Ciurea le descrie drept „poveri” care se metabolizează greu! Iată ce tip de ciocolată recomadă!

„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie.

Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem.

Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, a precizat Vlad Ciurea.

Urzici, ștevie, lobodă

Profesorul Ciurea a vorbit și despre puterea plantelor, pe care le numește patrimoniul verde. De aceste verdețuri ar trebui să  profităm primăvara.

„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce? – o întrebam. Să schimbe sângele! Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!

Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Recent Posts

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism: Ne protejează de cancer, diabet și depresie

Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…

21 de minute ago

Performerii din sănătate prezentați de Revista Capital

Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…

21 de minute ago

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Capital. Ce premiu a obținut

Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…

32 de minute ago

Nu mai arunca cojile de măr! Ajută cel mai solicitat mușchi din corp

Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…

51 de minute ago

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

o oră ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

2 ore ago

Citeste si: