Din cuprinsul articolului
Călugării tibetani foloseau această băutură specială pentu calmarea durerilor, dar şi pentru o digestie mai bună și pentru fortificarea sistemului imunitar.
De asemenea, s-a dovedit că poate fi un leac efficient şi pentru bolile cardiovasculare. Astfel, s-a constatat că menține inima sănătoasă și ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral.
Este vorba de ghimbir, renumit pentru proprietățile sale puternice antibacteriene, antiparazitare și antiinflamatorii. Totodată, este o sursă bogată de magneziu, vitamina C și diverse minerale care o fac potrivită pentru sănătatea generală pe termen lung.
Nutriţioniştii spun că o ceașcă de ceai de ghimbir vă poate ajuta să depășiți rapid problemele de sănătate precum astmul. În plus, această bătură curăță ficatul de toxine și ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.
Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului
Unele studii recente susțin că ceaiul de ghimbir poate ucide celulele canceroase fără a perturba procesul de reproducere sănătoasă a celulelor din corpul nostru.
Beneficiile sale extraordinare pentru sănătate l-au făcut renumit în medicina alternativă și este folosit pentru a trata în special afecţiunile virale precum răceala, gripa şi herpesul. Acest tip de ceai este, de asemenea, utilizat pentru a trata durerile de cap și durerile muscular.
Ingrediente şi mod de preparare
Pentru prepararea acestui remediu miraculos aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– miere
– 1 lingură lapte de cocos
– 2 linguri pudră de turmeric
– 1 linguriță pudră de ghimbir
– 1 linguriță apă
Se pune apa la fier la foc mic. De îndată ce începe să fiarbă, se adaugă turmericul și ghimbirul. Se lasă să fiarbă la foc mic cel puţin 7 minute. Apoi se adaugă 2 linguri de lapte de cocos. Se strecoară ceaiul de ghimbir și se adăugă miere după gust. Puteți bea acest ceai zilnic sau cel puțin în timpul sezonului rece pentru a vă proteja de gripă şi viroze respiratorii.