Remediul naturist care vindecă varicele. Este un adevărat elixir care menţine elasticitatea vaselor sanguine, cu proprietăți antiinflamatoare, flebotonice, vasodilatatoare, anticoagulante şi fluidizante pentru sânge.
Castanul sălbatic cu flori albe (Aesculus hippocastanum L.) este un arbore ornamental, care atinge până la 30-40 m înălțime, împodobind adesea bulevardele şi parcurile noastre.
Este răspâdit în Sud-Estul Europei, în special în centrul şi Sudul peninsulei Balcanice, precum şi în regiuni din Vestul şi Nord-Vestul Europei. Dincolo de valoarea ornamentală a acestui arbore există şi o valoare terapeutică, extrem de importantă pentru sănătatea omului.
De la castanul sălbatic se recoltează, primăvara şi vara, florile, frunzele şi scoarţa (numai de pe ramurile tinere de până la cinci ani), iar toamna este anotimpul în care se culeg seminţele, adică castanele. Fructul este o capsulă cu înveliş verde spinos, care conţine una sau două semințe turtite, de nuanţă maroniu strălucitor castanele.
Castanele sălbatice conțin vitamine C, K, B1, B2), grăsimi, amidon, saponozide triterpenice, principii amare, taninuri, care menţin elasticitatea vaselor sanguine, au proprietăți antiinflamatoare, flebotonice, vasodilatatoare, anticoagulante şi fluidizante pentru sânge.
În plus, au proprietăți hemostatice şi decongestive, sunt un real remediu pentru creşterea tonusului vaselor capilare fragile.
Scoarţa de castan sălbatic conţine substanţe minerale, celuloză, rezine. Florile castanului sălbatic cu flori albe au un conținut bogat de derivaţi flavonici. Din florile şi scoarţa castanilor sălbatici se fac infuzii, decocturi şi extracte solubile.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…