Sari la conținut

Remediul natural pentru vindecarea rănilor cutanate. Cum te vindeci mai repede?

Cu toate că există o multitudine de unguente disponibile pentru leziunile și arsurile cutanate, natura ne poate veni în ajutor. Dacă preferi o variantă 100% naturală, iată de ce ai nevoie pentru a grăbi vindecarea rănilor cutanate!

Nu de puține ori ni se întâmplă să ne accidentăm în bucătărie sau să ne facem o rană minoră. Vindecarea rănilor cutanate depinde de propriul organism și de rezistența sa, însă acest proces poate fi grăbit de anumite tratamente. În circumstanța în care preferi un tratament 100% natural, mierea poate fi alegerea perfectă. În combinație cu ce ingredient funcționează aceasta cel mai bine și ce alte afecțiuni poate trata?

Mierea are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, grăbind eficient procesul de vindecare. De asemenea, igienizează rana și o protejează de impuritățile din mediul extern. Iată cum o poți folosi atât pentru tratarea rănilor, cât pentru alte afecțiuni, potrivit Lidiei Fecioru.

„Pasta de ceapă cu un pic de miere vindecă inclusiv arsuri. M-am ars la un deget când am vrut să ridic o oală de pe foc. Am băgat degetul într-un borcănel cu miere imediat şi m-a durat aproximativ cinci minute. Însă, s-a vindecat instantaneu”, explică Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

De asemenea, mierea, în combinație cu alte ingrediente, poate vindeca și alte afecțiuni. Care sunt acestea și de ce ingrediente ai nevoie?

„Avem la îndemână ceapa şi suntem în perioada în care vine şi gripa, avem şi coronavirusul, sunt şi viroze. Mai fac copiii câte un pic de temperatură, iar ca să reducem temperatura, tocăm ceapa mărunt, o stropim cu un pic de oţet, o punem în şosetuţă şi încălţăm copiii.

Scade temperatura foarte bine. Ceapă cu oţet, tocată mărunt. Sau pastă de ceapă trasă prin maşina de tocat, o amestecăm cu un pic de miere. Sau suc de ceapă, putem face la storcător. Sau chiar ceapa dată la blender, cu un pic de miere în ea, şi dată la copii cu linguriţa. În cantitate egală, miere şi ceapă.

Se dă la copii pentru tuse şi chiar şi pentru noi, de ce nu? Utilizăm ceapa în foarte multe moduri în această perioadă”, recomandă Lidia Fecioru, bioenergoterapeut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel