Din cuprinsul articolului
Remediul natural pe care Biblia îl menționează încă de la începturile ei este ramura de măslin. Planta măslinului este cultivată din cele mai vechi timpuri, iar oamenii au reușit să îi găsească utilizări în alimentație, dar mai ales în medicină.
Măslinul (Olea europaea L) este un arbore cu frunze groase, ce au forma unei suliţe, de culoare verde-deschisă (pe partea superioară) şi albă-argintie (pe partea inferioară).
Măslinul se cultivă pe scară largă în regiunile mediteraneene, în special pentru fructele acestuia (măslinele), dar şi pentru funze şi lemn.
Măslinul conţine săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan, magneziu, protide), vitamine (A, B1, B2, C, E), acizi graşi nesaturaţi sau monosaturaţi şi fibre (100 grame de măsline echivalează cu 240Kcal.).
Frunzele mature ale măslinului se culeg în aprilie şi martie, înainte să apară mugurii de flori, iar apoi sunt uscate şi măcinate pentru utilizarea în infuzii, extracte şi tincturi, sau pot fi combinate cu alte plante.
Frunza de maslin ofera organismului compusi polifenoli naturali si este cunoscuta pentru proprietati terapeutice ce combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B si multe alte boli, datorita continutului de oleuropeina.
Ingrediente necesare pentru remediul natural ideal în viața ta:
Puneti frunzele in apa fiarta si lasati-le la foc pentru inca 2-3 minute. Mentineti la infuzat pentru inca 10 minute si scoteti-le. Puteti consuma ceaiul rece sau cald. Puteti adauga miere sau lamaie, dupa gust.
Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli. Se recomanda consumul preventiv al acestui ceai.
Ceaiul din Frunzele de Măslin are la bază frunze nefermentate. Astfel, aproape toate substanțele active din frunze rămân proaspete și integre. Aroma sa este o reminiscență a gustului proaspăt de fân a ceaiului verde, dar nu conține cafeină, ceea ce face din aceasta o alternativa interesantă la ceaiul verde și la cafeaua verde.
Acesta poate fi băut seara fără ezitare, deoarece nu vă va supăra digestia. De asemenea, pentru regenerarea după efort este o plăcere să consumați o ceașcă de infuzie din Frunzele de Măslin.
Frunzele de maslin au capacitatea de a incetini procesul angiogen care declanseaza cresterea celulelor cancerigene. Oleuropeina, substanta principala continuta de frunzele de maslin, are efect antioxidant si o proprietate antiangiogenica puternica. Aceasta previne reproducerea si atenuarea celulelor tumorale avansate.
Un studiu apărut pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate din America arată că frunzele de măslin conţin mai mulţi polifenoli, mai exact substanţe antioxidante puternice ce previn îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. O substanţă activă cu proprietăţi antioxidante este oleuropeină, care în organism este metabolizată într-o altă substanţă, care are la rândul ei proprietăţi antimicotice.
Frunzele de maslin contin o cantitate mare de proprietati antivirale. Ele au capacitatea de a preveni infectiile si raceala.
Ceaiul din frunze de maslin are proprietati antihipertensive care reduc valorile ridicate ale tensiunii arteriale si presiunea sangelui, prevenind in acelasi timp riscul complicatiilor cardiovasculare.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…