Sari la conținut

Remediul natural care poate ucide cele mai agresive celule canceroase de sân, în mai puțin de 30 de minute

Remediul natural care poate ucide cele mai agresive celule canceroase de sân. Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer care afectează femeile din întreaga lume.

Deși există mii de compuși chimici care pot lupta împotriva celulelor canceroase într-un cadru de laborator, specialiștii spun că sunt puțini care pot fi folosiți ca tratament pentru oameni.

Oamenii de știință australieni spun că s-a descoperit că veninul de la albine melifere distruge celulele agresive de cancer de sân într-un cadru de laborator. Veninul – și un compus din el numit melitin – au fost folosite împotriva a două tipuri de cancer care sunt greu de tratat: triplu negativ și îmbogățit cu HER2.

Și, cu toate că descoperirea a fost descrisă ca fiind „incitantă”, oamenii de știință avertizează că sunt necesare teste suplimentare. S-a descoperit anterior că veninul de albine are proprietăți anticancerigene pentru alte tipuri de cancer, cum ar fi melanomul.

Veninul de albine ucide celulele canceroase de sân

Studiul realizat de Institutul Harry Perkins de Cercetare Medicală din Australia de Vest a fost publicat în Nature Precision Oncology, un jurnal evaluat de colegi. A fost testat veninul de la peste 300 de albine și bondari.

S-a descoperit că o concentrație a veninului ucide celulele canceroase în decurs de o oră, cu daune minime pentru celelalte celule. Dar toxicitatea a crescut pentru alte niveluri de dozare.

„Extractele de albine s-au dovedit a fi „extrem de puternice”, a spus Ciara Duffy, cercetător doctorand în vârstă de 25 de ani, care a condus studiul.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că compusul melitină singur a fost eficient în „închiderea” sau perturbarea creșterii celulelor canceroase. În timp ce melitina apare în mod natural în veninul de albine, poate fi produsă și sintetic.

În mod tradițional, cancerul de sân triplu negativ, care este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, a fost tratat prin intervenții chirurgicale, radioterapie și chimioterapie. Reprezintă 10-15% dintre cancerele de sân.

Oamenii de știință au descris cercetarea drept „incredibil de interesantă”

„În mod semnificativ, acest studiu demonstrează modul în care melitina interferează cu căile de semnalizare din celulele cancerului de sân pentru a reduce replicarea celulelor”, a spus profesorul Peter Klinken.

„Oferă un alt exemplu minunat de unde compușii din natură pot fi utilizați pentru a trata bolile umane”.

Dar cercetătorii avertizează că este nevoie de mai multe lucrări pentru a vedea dacă veninul ar putea funcționa într-adevăr la scară ca un medicament împotriva cancerului. Alți cercetători în cancer sunt de acord.

„Sunt zile foarte devreme”, a spus profesorul asociat Alex Swarbrick, de la Institutul Garvan de Cercetare Medicală din Sydney. „Mulți compuși pot ucide o celulă de cancer de sân într-un vas sau într-un șoarece. Dar este un drum lung de parcurs de la aceste descoperiri la ceva care poate schimba practica clinică”, a spusSwarbrick, potrivit BBC.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel